Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

20 КВІТНЯ - ЮВІЛЕЙ НАШОГО ТАЛАНОВИТОГО ЗЕМЛЯКА ВАЛЕРІЯ ГЕРАСИМЧУКА

Дата: 20.04.2021 12:10
Кількість переглядів: 76

Сьогодні відзначає свій славний ювілей наш видатний земляк — поет, прозаїк, драматург Валерій Назарович Герасимчук.
Hародився Валерій Назарович 20 квітня 1956 року в селі Денихівка. У 1978 році закінчив філфак Львівського університету імені Івана Франка. Викладав мову та літературу, був журналістом районної газети. З 1987 року – член Спілки письменників. Був секретарем Ради Національної спілки письменників України, директором Будинку письменників України. Заслужений діяч мистецтв України. Автор книг “Калинова сопілка”, “Віки”, ”Сповідь”, “Избранное”, “П’єси про великих” та “Пьесы о великих”, “Оббиті пелюстки”. Особливо багато працює в драматургії. П'єси нашого земляка друкувалися в провідних українських журналах "Вітчизна", "Київ", "Дніпро", “Дзвін”, ставились в Україні і в Канаді (Торонто), йшли на сценах Польщі і США.
До книги Валерія Герасимчука "П'єси про великих" увійшли поетичні та прозові драматичні твори про визначних діячів української і світової культури, а також тих представників інших сфер людської діяльності, які залишили глибокий слід в історії людства і прислужилися до його розвою. Тут митрополит УГКЦ Андрей Шептицький, філософ Сократ, два найбільші драматурги світу – Мольєр і Шекспір, винахідник Альфред Нобель, письменники зі світовими іменами – Хемінгуей, Чехов, Сервантес, Чапек, композитори Бетховен і Паганіні, один з найвизначніших кінорежисерів XX століття Олександр Довженко... Письменник ставить перед собою мету з допомогою драматургії оживити великих подвижників, яких нам сьогодні так не вистачає.
Хоча Валерій Герасимчук нині проживає у Києві, він не пориває зв’язків із Тетіївщиною та рідним селом Денихівкою. І сьогодні, у день його народження, лунатимуть найкращі слова привітань на його адресу від земляків, до яких приєднуємося й ми.
Шановний Валерію Назаровичу, у цей чудовий весняний день зичимо Вам міцного здоров’я та довголіття, творчого натхнення і здійснення усіх ваших планів та задумів! Щоб Ви порадували нас ще багатьма новими книгами, а Ваша творчість здобула всесвітнє визнання. Бажаємо Вам любові і шани від людей, Божої ласки і благословення на кожен день Вашого життя!
З повагою, міський голова Богдан Балагура, депутати міської ради та колектив виконавчого комітету Тетіївської міської ради.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь