Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СОЦІАЛЬНА СФЕРА

Дата: 17.11.2023 15:00
Кількість переглядів: 32

В місті Тетієві за адресою вул. Цвіткова,38 на території центральної районної лікарні у 2002 році було створено стаціонарне відділення для постійного проживання одиноких та одиноко проживаючих  громадян похилого віку (в даний час називається відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання). Відділення розраховане на проживання 30 осіб. Працює у даному закладі  10 працівників. В даний час проживає 15 осіб похилого віку та інваліди. 
 У відділенні надаються  соціальні послуги та постійний догляд громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Пенсіонери які проживають у відділенні забезпечуються чотирьох разовим харчуванням, одягом, взуттям, реабілітаційними засобами та інше.

      Згідно рішення №35-02-VIII від 24.12.2020 року Тетіївської міської ради до КП «Соціальний центр» Тетіївської міської ради передано в оперативне управління відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання яке розташоване за адресою с. Денихівка вул.. Л.Українки,28. Дане відділення розраховане на 20 ліжко-місць. Штат відділення складається: завідуюча відділенням, 5-молодших медичних сестер, медична сестра, 2- кухарі, комірник, прачка та 4 –кочегара.

    Основним принципом  відділення  це створення гідних умов проживання для наших клієнтів. А саме:  цілодобове спостереження, надання необхідної медичної допомоги та соціальної підтримки, це створення приємної і комфортної атмосфери, спілкування з однолітками і корисне дозвілля. Підтримка стабільного стану здоров'я. Індивідуальні заняття та обладнання для малорухомих людей. Спеціально підібране збалансоване харчування і індивідуальний раціон. Адже доглянута старість - впевненість у завтрашньому дні.

     Відповідно до   Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 № 2671-VIII статті 28  соціальні послуги отримувачам надаються залежно від середньомісячного сукупного доходу отримувача соціальних послуг. Згідно частини першої статті 28 вище вказаного закону соціальні послуги надаються отримувачам:

  1. За рахунок бюджетних коштів (безкоштовно). Середньомісячний сукупний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів.
  2. З установленням диференційованої плати. Середньомісячний сукупний дохід  перевищує два прожиткові мінімуми. (Постанов КМУ №429 від 01.06.2020 року);
  3. За рахунок отримувача соціальних послуг або третіх осіб (платні соціальні послуги). Середньомісячний сукупний дохід  перевищує чотири прожиткові мінімуми.

Документи які необхідні для оформлення до відділення:

– письмова заява громадянина,

– паспорт громадянина, індифікаційний код (оригінал, копія);

– висновок лікарсько-консультаційної комісії закладу охорони здоров’я про нездатність до самообслуговування та потребу в постійному сторонньому догляді та допомозі;

– витяг з Реєстру правочинів про відсутність укладеного договору довічного утримання (догляду),виданий нотаріусом;

– копія довідки про встановлення групи інвалідності (при наявності);

– пенсійне посвідчення;

– акт обстеження матеріально-побутових  умов проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь