Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІННОВАЦІЇ ТА ДІДЖІТАЛІЗАЦІЯ

Дата: 17.11.2023 15:01
Кількість переглядів: 37

Електронні щоденники та журнали

З 1 листопада 2018 року запрацювали електронні щоденники та журнали в КЗ «Тетіївський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №1», КЗ «Тетіївський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-природничо-математичний ліцей», КЗ «Тетіївський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3», КЗ «Тетіївський навчально-виховний комплекс «Гімназія -загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів», КЗ «Дібрівський аграрний ліцей», КЗ «Степівське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів дитячий садок».
 

Фото без опису

Проект "Цифрова громада"

В Київській області в Тетіївській міській об'єднаній територіальній громаді реалізують проект "Цифрова громада", який допоможе підвищенню ефективності у сфері обліку та управління активами. Про це на прес-конференції в Укрінформі розповів голова Тетіївської громади Руслан Майструк.

"Тетіївська міська об'єднана територіальна громада стала переможцем конкурсу "Цифрова громада", які проводився в рамках Програми “U-LEAD з Європою”. Ми отримали програмне забезпечення, яке нам поставляє компанія Global GIS, і за допомогою цього ми можемо мати базу реєстрів всіх земель, які є на території громади... Це дає можливість створити реєстр всіх земельних ділянок і володіти інформацією по кожному клаптику землі. Також в цій програмі можна використовувати аспекти архітектурно-будівельного кадастру і різних мереж, які проходять по території громади. І також її можна використовувати в сільському господарстві. Це дасть змогу нам краще працювати і з інвесторами", - розповів Руслан Майструк.

Як уточнив на прес-конференції технічний директор компанії Global GIS Віталій Біленков, цей інструмент може використовуватися для прийняття ефективних управлінських рішень, оскільки дозволяє централізоване зберігання актуальних картографічних даних, враховувати та об'єднувати різноманітні дані, а також швидко додавати потрібну інформацію. Також ця система поєднана з комплексною базою даних документів Містобудівного кадастру, з різноманітними інформаційними системами, такими як С1 чи CRM.

"Основна мета цього проекту: в процес цифровізації повинні бути включені всі, починаючи від ОТГ і закінчуючи всіма фахівцями і всіма жителями. Тоді ця система буде працювати", - наголосив Біленков.

Зокрема, впровадження такого проекту дасть можливість прослідкувати майнові права на кожну окрему земельну ділянку, отримати інформацію стосовно договорів оренди на земельні ділянки, а відтак і інформацію про сплату орендної плати тощо.  

Фото без опису

Проект «Е-рішення для громад»

Майже 300 громад з 23 областей України подали заявки на участь в проекті «Е-рішення для громад», з них 50 громад, які виконали всі вимоги конкурсної комісії, відібрано до участі в проекті і зможуть запровадити ІТ-інструменти проекту. Серед громад-учасниць і Тетіївська ОТГ.

Що дасть участь в проекті для нашої громади? Ми зможемо зробити процес надання адміністративних послуг населенню максимально зручним та швидким, впровадити необхідні ІТ-інструменти проекту (реєстри, бюджетний модуль, ГІС, портал відкритих даних), осучаснити програмне забезпечення, підвищити ефективність роботи фахівців, пройти повний курс навчання на освітній онлайн платформі - edu.cid.center та отримати консультаційну підтримку експертів проекту.

Мета проекту «Е-рішення для громад» допомогти громадам перейти до «Управління 2.0» - на основі проаналізованих, верифікованих даних із застосуванням ІТ. Проект реалізується ГС «Центр розвитку інновацій» за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Фото без опису

 

Агенція, інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності. Проект “Смарт Громада - Створюємо разом”

  • ПРОЕКТ ВЕБ-СЕРВІС «ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ДЕПУТАТІВ ТЕТІЇВСЬКОЇ ОТГ»

Серія успішних запусків “розумних” веб-сервісів у межах проекту “Смарт Громада - Створюємо разом” продовжується. Тетіївська міська рада - старт поіменного голосування  http://pg.tetiivmiskrada.gov.ua/uk

Сервіс поіменного голосування дозволяє висвітлювати діяльність депутатів ОТГ. Кожен житель громади може побачити скільки депутатів проголосувало за кожне з питань, що включені до порядку денного та хто конкретно голосував, а також можна ознайомитися з активністю діяльності депутатів.

Поіменне голосування має у своєму функціоналі можливість прикріпити до кожного питання з порядку денного проекти рішення сесії, що надає можливість кожному громадянину ознайомитися з питанням, яке його цікавить. Наприклад, коли на сесію виносяться питання по земельних відносинах, то житель громади може зайти на сторінку сервісу, переглянути чи включене його питання у порядок денний та завантажити проект рішення для ознайомлення. Після того як сесія відбудеться він може ознайомитися: хто з депутатів проголосував “за”, хто “проти” чи “утримався”.

До впровадження цього сервісу результати голосування та рішення сесії розміщалися у відповідних розділах на офіційному сайті Тетіївської міської ради. Оскільки, результати голосування і рішення сесії знаходилися у різних вкладках їх не завжди було зручно знаходити.

Після введення веб-сервісу для мешканців громади стало значно простіше шукати інформацію по питанням та прийнятим рішенням сесії, а також можливість спостерігати активність депутатів, яких вони обирали.

Фото без опису

 

  • ПРОЕКТ ВЕБ-СЕРВІС «ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ПОРТАЛ ТЕТІЇВСЬКОЇ ОТГ»

http://invest.tetiivmiskrada.gov.ua/uk

Фото без опису

  • ПРОЕКТ "БЕЗКОШТОВНЕ СТВОРЕННЯ ТА ВПРОВАДЖЕННЯ ВЕБ-СЕРВІСУ ЕЛЕКТРОННІ КОНСУЛЬТАЦІЇ З ГРОМАДСЬКІСТЮ»

13 березня 2019 року завершився конкурсний відбір учасників першого етапу проекту «Безкоштовне створення та впровадження веб-сервісу електронні консультації з громадськістю». Серед переможців і відділ електронного урядування та зв’язків з громадськістю Тетіївської міської ради.

Проект «Безкоштовне створення та впровадження веб-сервісу електронні консультації з громадськістю» націлений на полегшення комунікації громадян з органами влади, залучення громад до участі у вирішенні питань державного і суспільного життя, забезпечення прозорості діяльності керівництва місцевої влади.

Проект фінансується Агенцією інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності.

Фото без опису

Громадський бюджет

Громадський бюджет був запроваджений в місті Тетієві із 2016 року. А з 2018 розповсюджений по всій території Тетіївської міської ОТГ. Голосування за проекти можливе як за допомогою відповідних бюлетенів в приміщенні Тетіївської міської ради і в старостинських округах, так і в електронному вигляді на сайті «Громадського бюджету Тетіївської міської ОТГ»  http://tetiiv-otg.ci.org.ua/

Фото без опису

ЦНАП

5 березня в Українському домі в рамках конференції «Початок нового партнерства», яка присвячена старту прямої роботи виконавців Програми «U-LEAD з Європою» над створенням та модернізацією Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) у громадах України голова Тетіївської міської ОТГ Руслан Майструк підписав Меморандум із програмою "«U-LEAD з Європою».

Робота міської влади з Програмою U-LEAD розпочалася ще у минулому році коли Тетіївська ОТГ стала переможцем конкурсного відбору.

Відповідно до Меморандуму у цьому році Центр надання адміністративних послуг нашої громади отримає нові робочі місця (комп’ютери, багатофункціональні пристрої, меблі), програмне забезпечення та навчання персоналу. У свою чергу Тетіївська ОТГ взяла на себе зобов’язання зробити ремонт приміщення, де буде розташовуватись ЦНАП, забезпечити доступність до Центру маломобільних груп населення та створити умови для їх перебування у приміщенні. Ремонт вже зроблений за рахунок Субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ і закінчили його в 2018 році.

Надання адміністративних послуг є надзвичайно важливим критерієм розвитку місцевого самоврядування. Доступність та якість адміністративних послуг у громадах – один з ключових факторів успіху та спроможності місцевих органів влади.

Однією з цілей Програми «ULEAD з Європою / ULEAD with Europe» є розширення можливостей об’єднаних громад та малих міст для надання високоякісних адміністративних послуг своїм мешканцям. Програма, спрямована на підтримку місцевого управління, доступності та якості державних послуг через модернізацію та створення до 600 належних Центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), впроваджується до квітня 2020 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь