Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТЕТІЇВСЬКОЮ МІСЬКОЮ РАДОЮ ЗА 2020 РІК

Дата: 17.11.2023 13:12
Кількість переглядів: 40

 

 

 

 

Протягом звітного періоду робота Тетіївської міської ради та її виконавчого комітету була спрямована на забезпечення виконання положень Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»

Основна увага приділялась вдосконаленню правового регулювання господарських відносин, а також адміністративних відносин між регуляторними органами та суб’єктами господарювання, недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, зменшення втручання у діяльність суб’єктів господарювання та усунення перешкод для розвитку господарської діяльності, забезпеченню прозорості, гласності та відкритості при прийнятті регуляторних актів.

Станом на 31.12.2020 р. у загальному реєстрі діючих регуляторних актів прийнятих Тетіївською міською радою та її виконавчим комітетом значиться 7 регуляторних актів.

З переліком і змістом даних регуляторних актів можна ознайомитись на сайті міської ради в розділі – Регуляторні акти.

План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік затверджений рішенням виконкому від 20.12.2019 р. № 755

Доповнення до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік  прийняте засіданням виконкому №92 від 23.06 2020 р.

При розробці плану вивчались проблеми господарських відносин, які потребують державного регулювання на рівні місцевих органів самоврядування.

В 2020 році  на сесії Тетіївської міської ради розглядались і затверджувались наступні регуляторні акти:

  • Про встановлення ставок та пільг із сплати земельного податку на 2021-2022 роки (№906 від 01.07.2020р.).

В 2020 році  на засіданні виконавчого комітету Тетіївської міської ради розглядались і затверджувались  наступні регуляторні акти:

  • Про затвердження тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для всіх груп споживачів ВУ ВКГ «Тетіївводоканал» (№87 від 03.07.2020 р.);
  • Про затвердження тарифу з водопостачання жителів с. Ненадиха КП «Дібрівка-Обрій» (№118 від 28.07.2020 р.);
  • Про затвердження розміру плати за розміщення торгових місць з реалізації с/г продукції та живої риби з автотранспорту та спеціальних ємностей на території Тетіївської міської ради (№119 від 28.07.2020 р.).

При прийнятті даних регуляторних актів, витримано всі необхідні процедури згідно діючого законодавства.

Проведено місячне обговорення. Після чого дані регуляторні акти затверджені на сесії міської ради, або засіданні виконавчого комітету, про що повідомлено громаду через місцеву газету. Перелік прийнятих регуляторних актів, їх зміст та аналіз регуляторного впливу розміщені на сайті міської ради https://tetiivmiskrada.gov.ua/.

Рішенням сесії №755 від 20.21.2019 р. затверджено План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік, про що опубліковано на сайті Тетіївської міської ради. 

В цілому протягом 2020 р. в результаті здійснення державної регуляторної політики Тетіївською міською радою та її виконавчим комітетом  зберігались позитивні тенденції з реалізації основних принципів державної регуляторної політики - доцільності, адекватності, ефективності, збалансованості, прозорості та врахування громадської думки.

Необхідно зазначити, що залишається низькою активність в обговоренні не тільки громадян, а і самих суб’єктів господарювання, яких безпосередньо стосується прийняття того чи іншого рішення.

В подальшому планується активне залучення суб’єктів господарювання та представників громадськості до обговорення проектів регуляторних актів, що цілком відповідає основним принципам регуляторної політики.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь