Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРО ЗДІЙСНЕННЯ ДЕРЖАВНОЇ РЕГУЛЯТОРНОЇ ПОЛІТИКИ ТЕТІЇВСЬКОЮ МІСЬКОЮ РАДОЮ ЗА 2015 РІК

Дата: 17.11.2023 13:07
Кількість переглядів: 29

 

 

 

 

 

І Н Ф О Р М А Ц І Я

секретаря ради Погорілої І.В. на 4 сесію міської ради 7 скликання по питанню «Про здійснення державної регуляторної політики Тетіївською міською радою за 2015 рік»

        Протягом звітного періоду робота Тетіївської міської ради та її виконавчого комітету була спрямована на забезпечення виконання положень Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»
Основна увага приділялась вдосконаленню правового регулювання господарських відносин, а також адміністративних відносин між регуляторними органами та суб'єктами господарювання, недопущення прийняття економічно недоцільних та неефективних регуляторних актів, зменшення втручання у діяльність суб'єктів господарювання та усунення перешкод для розвитку господарської діяльності, забезпеченню прозорості, гласності та відкритості при прийнятті регуляторних актів.
      Станом на 31.12.2015р. у загальному реєстрі діючих регуляторних актів прийнятих Тетіївською міською радою та її виконавчим комітетом значиться 28 регуляторних актів.
        План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2015 рік затверджений рішенням виконкому від 25.11.2014 р.
№ 113.
    При розробці плану вивчались проблеми господарських відносин, які потребують державного регулювання на рівні місцевих органів самоврядування.
       В 2015 році на сесії розглядались і затверджувались слідуючі регуляторні акти:
- Про встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в м. Тетієві ( № 912 від 14.01.2015р.);
- Про затвердження ставок акцизного податку в частині реалізації підакцизних товарів суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі
( № 914 від 14.01.2015р.);

- Про затвердження ставок транспортного податку ( № 915 від 14.01.2015р.);
- Про затвердження ставок земельного податку ( № 916 від 14.01.2015р.);
- Про затвердження ставок єдиного податку ( № 913 від 14.01.2015р.);

На засіданнях виконкому в 2015 році розглядались і затверджувались такі регуляторні акти:
- Про затвердження тарифів на пасажирські перевезення по місту Тетієву ( № 25 від 31.03.2015р.);
- Про розгляд тарифів на теплопостачання для всіх груп споживачів ( № 52 від 26.06.2015 р.).
Рішенням виконавчого комітету № 128 від 22.12.2015 року винесено на громадське обговорення тарифи на водопостачання та водовідведення для ІІ та ІІІ груп споживачів ( це бюджетна сфера і госпрозрахункові підприємства). Про що надруковано повідомлення в газеті «Тетіївська земля» від 5 січня 2016 року.
        При прийняті даних регуляторних актів, витримано всі необхідні процедури згідно діючого законодавства.
А саме: надруковано повідомлення в газеті «Тетіївська земля» про оприлюднення проектів даних регуляторних актів і аналізів регуляторного впливу на сайті міської ради. Проведено місячне обговорення. Після чого дані регуляторні акти затверджені на сесії міської ради, або засіданні виконавчого комітету, про що повідомлено громаду через місцеву газету. Перелік прийнятих регуляторних актів, їх зміст та аналіз регуляторного впливу розміщені на сайті міської ради.
      Рішенням виконавчого комітету № 110 від 24.11.2015 р. затверджено План діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2016 рік, про що надруковано в газеті «Тетіївська земля» від 08.12.2015р. та на сайті Тетіївської міської ради.
В цілому протягом 2015 р. в результаті здійснення державної регуляторної політики Тетіївською міською радою та її виконавчим комітетом зберігались позитивні тенденції з реалізації основних принципів державної регуляторної політики - доцільності, адекватності, ефективності, збалансованості, прозорості та врахування громадської думки.
    Активну участь в обговорені приймали депутати міської ради шостого скликання. Але необхідно зазначити, що залишається низькою активність не тільки громадян, а і самих суб'єктів господарювання, яких безпосередньо стосується прийняття того
чи іншого рішення.
    В подальшому планується активне залучення суб'єктів господарювання та представників громадськості до обговорення проектів регуляторних актів, що цілком відповідає основним принципам регуляторної політики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь