Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2022 10:58
Кількість переглядів: 44

Сьогодні в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Ця дата приурочена до річниці завершення війни в Афганістані.
Афганська війна була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу. 15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю — війна була програна. Згідно зі статистикою, в Афганістані загинули 4 тисячі українців, 72 українських воїни зникли безвісти. Більше 8 тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами. Це страшна ціна, яку заплатила Україна за імперські амбіції Кремля.
Крім воїнів-“афганців”, цього дня вшановують і інших військових, які брали участь у різних військових конфліктах у часи СРСР та незалежної України.
З самого початку війни на сході України тисячі воїнів- “афганців” та ветеранів інших війн добровільно виступили на захист рідної землі від російських загарбників. І нині вони готові оберігати свою країну, якщо їй загрожуватиме ворог.
Давайте сьогодні схилимо голови, вшановуючи пам’ять наших земляків, які воювали та загинули у різних країнах. А також побажаємо мирного неба і спокійного життя для нашої рідної України.
 
Міський голова Богдан Балагура.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь