Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РІШЕННЯ №332 «Про обгрунтування підстави для здійснення виконавчим комітетом Тетіївської міської ради закупівлі товару за кодом ДК 021:2015:34710000-7 Вертольоти, літаки, космічні та інші літальні апарати з двигуном ( Квадрокоптер Dji Маvic 3Т)»

Кількість переглядів: 3
Скликання: РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
Сесія: ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Тип документу: РІШЕННЯ
Дата: 03.10.2024
Номер документу: 332
Назва документу: Про обгрунтування підстави для здійснення виконавчим комітетом Тетіївської міської ради закупівлі товару за кодом ДК 021:2015:34710000-7 Вертольоти, літаки, космічні та інші літальні апарати з двигуном ( Квадрокоптер Dji Маvic 3Т)
Прикріплені файли:

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ
ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

   РІШЕННЯ

03 жовтня 2024 року                                                                                    332

 

Про обгрунтування підстави для здійснення

виконавчим комітетом Тетіївської міської ради

закупівлі товару за кодом ДК 021:2015:34710000-7

Вертольоти, літаки, космічні та інші літальні

апарати з двигуном ( Квадрокоптер Dji Маvic 3Т)

 

     Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі» та Постанови Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 року №1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на пepioд дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення a6o скасування» (далі – Особливості), для забезпечення організації закупівельної діяльності, виконавчий комітет Тетіївської міської ради

В И Р І Ш И В :

 

1.      Затвердити Обгрунтування підстави для здійснення виконавчим комітетом Тетіївської міської ради закупівлі товару за кодом ДК 021:2015:34710000-7 Вертольоти, літаки, космічні та інші літальні апарати з двигуном(Квадрокоптер Dji Маvic 3Т)  відповідно до підпункту 4 пункту 13 Особливостей, згідно додатку.

2.   Головному спеціалісту - уповноваженій особі з питань закупівель відділу правового забезпечення виконавчого комітету Тетіївської міської ради Павлуньку Сергію Вікторовичу забезпечити оприлюднення Обгрунтування у терміни, визначені постановою Кабінету міністрів України від 12.10.2022 №1178 «Про затвердження  особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на пepioд дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення a6o скасування».

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на першого заступника міського голови Василя КИЗИМИШИНА

                                                           

Перший заступник

міського голови                                                        Василь КИЗИМИШИН                                                                                     

 

                                                                                                          Додаток

                                                                          до рішення виконавчого комітету           

                                                                          Тетіївської міської ради

                                                                          03.10.2024  № 332

 

                                 ОБГРУНТУВАННЯ

підстави застосування виключення для здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг, передбачених підпунктом 4 пункту 13 «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на пepioд дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення a6o скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 року  №1178 (далі — Особливості)

 

       Законом України «Про публічні закупівлі» (далі — Закон) визначає правові та економічні засади здійснення закупівель товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави, територіальних громад та об’єднаних територіальних громад.

      На пepiод дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення a6o скасування, замовники, що зобов’язані здійснювати публічні закупівлі товарів, робіт і послуг відповідно до Закону, проводять закупівлі з урахуванням Особливостей.

       Назва предмету закупівлі (товар): Квадрокоптер Dji Маvic 3Т за ДК 021:2015:34710000-7 Вертольоти, літаки, космічні та інші літальні апарати з двигуном.

      Загальна вартість придбання предмету закупівлі: 167000,00грн.

      Згідно листа, який надійшов від Білоцерківської районної державної (військової) адміністрації, до якої надійшло звернення від військової частини, інформація про яку є інформацією, розголошення якої може призвести до обізнаності противника про дії Збройних Сил України, інших складових сил оборони, негативно вплинути на хід виконання завдань за призначенням під час дії правового режиму воєнного стану, відповідно до ЗУ «Про правовий режим воєнного стану», указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» (зі змінами), наказу Головнокомандувача Збройних Сил України від 03 березня 2022 року №73, з проханням розглянути можливість закупити у найкоротший термін та передати військовій частині на безоплатній основі   Квадрокоптер  Dji Маvic 3Т.

      З метою забезпечення матеріально-технічних потреби даної військової частини, збереження  життя особового складу та успішного виконання поставлених завдань, спрямованих на захист держави в умовах правового режиму воєнного стану в Україні, враховуючи клопотання, у Замовника виникла термінова необхідність закупівлі (нагальна потреба), в придбанні Квадрокоптера Dji Маvic 3Т.

       Враховуючи обмежений час, у Замовника відсутня можливість проведення цієї закупівлі у строки, встановлені Особливостями здійснення публічних закупівель товарів, робіт i послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на пepioд дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення a6o скасування, затверджених постановою Кабміну від 12.10.2022 року  №1178 (із змінами).

        При цьому листом військової частини, яка звернулась до Білоцерківської районної державної (військової) адміністрації, підтверджується наявність нагальної потреби в закупівлі Квадрокоптера Dji Маvic 3Т.

         Положеннями Особливостей, зокрема, підпунктом 4 пункту 13 передбачено, що придбання замовниками товарів і послуг (крім послуг з поточного ремонту), вартість яких становить або перевищує 100 тис. гривень, послуг з поточного ремонту, вартість яких становить або перевищує 200 тис. гривень, робіт, вартість яких становить або перевищує 1,5 млн. гривень, може здійснюватися шляхом укладення договору про закупівлю без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу для закупівлі товару у разі, коли:  існує нагальна потреба у здійсненні закупівлі у зв'язку з виникненням об'єктивних обставин, що унеможливлюють дотримання замовником строків для проведення закупівлі із застосуванням відкритих торгів та/або електронного каталогу, яка повинна бути документально підтверджена замовником.

        За результатами закупівлі, здійсненої відповідно до пункту 13 Особливостей, замовники оприлюднюють в електронній системі закупівель звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, відповідно до пункту 3-8 розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону. У разі укладення договору про закупівлю відповідно до пункту 13 Особливостей замовник разом із звітом про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, оприлюднює в електронній системі закупівель договір про закупівлю та додатки до нього, а також обґрунтування підстави для здійснення замовником закупівлі відповідно до пункту 13 Особливостей. Обґрунтування у вигляді розпорядчого рішення замовника або іншого документа готується уповноваженою особою або іншою службовою (посадовою) особою замовника та погоджується (затверджується) керівником замовника або іншою особою, визначеною керівником замовника.

       Отже, враховуючи зазначене, з метою дотримання принципу ефективності закупівлі, якнайшвидшого забезпечення наявної потреби Замовника в умовах воєнного стану, Замовник прийняв рішення щодо здійснення закупівлі товару за кодом ДК 021:2015:34710000-7 Вертольоти, літаки, космічні та інші літальні апарати з двигуном (Квадрокоптера Dji Маvic 3Т)  без застосування відкритих торгів та/або електронного каталогу шляхом укладення прямого договору про закупівлю даного товару та застосування під час здійснення закупівлі, як виняток, підпункт 4 пункту 13 Особливостей.

 

 

    Перший заступник

    міського голови                                                    Василь КИЗИМИШИН


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь