Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РІШЕННЯ №68 «Про створення комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Тетіївської територіальної громади, затвердження його складу та Положення про нього»

Кількість переглядів: 13
Скликання: РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
Сесія: ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Тип документу: РІШЕННЯ
Дата: 29.02.2024
Номер документу: 68
Назва документу: Про створення комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Тетіївської територіальної громади, затвердження його складу та Положення про нього
Прикріплені файли:

КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

 

 

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

                                                   РІШЕННЯ

 

29 лютого 2024 року                                                                                      № 68

 

Про створення комітету забезпечення

доступності осіб з інвалідністю та інших

маломобільних груп  населення до  об’єктів

соціальної та інженерно-транспортної

інфраструктури на території

Тетіївської територіальної громади,

затвердження його складу

та Положення про нього

 

На виконання указу Президента України від 03 грудня 2020 року №533/2020 «Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні», розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2023 р. №372-р «Про Національну стратегію із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року», Типового положення про комітети забезпечення доступності інвалідів та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, затвердженого наказом  Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України,  керуючись статтею 40 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» №300/339 від 08.09.2006р., виконавчий комітет міської ради

 

                                        В И Р І Ш И В:

 

1. Створити комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Тетіївської територіальної громади.

2. Затвердити Положення про комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Тетіївської територіальної громади (додаток 1).

 

 

 3. Затвердити склад комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Тетіївської територіальної громади (додаток 2) .

 4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на першого заступника міського голови Кизимишина В.Й.

 

        Перший заступник

        міського голови                                                Василь КИЗИМИШИН

 

 

                                                                                                Додаток 1

                                                                            до рішення виконавчого комітету

                                                                            Тетіївської міської ради             

                                                                                  29.02.2024 № 68                                                                                                                                                                             

 

ПОЛОЖЕННЯ

про комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Тетіївської територіальної громади

 

1. Комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об'єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури (далі – комітет доступності) є консультативно-дорадчим органом, який утворюється з метою координації роботи, пов’язаної зі створенням на відповідній території особам з інвалідністю (у тому числі особам з порушенням зору та тим, які пересуваються у візках, а також дітям-інвалідам) та іншим маломобільним групам населення (далі – маломобільні групи населення) безперешкодного доступу до об’єктів соціальної інфраструктури (житла, громадських і виробничих будинків, будівель та споруд, спортивних споруд, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів) і користування дорожньо-тротуарною мережею, транспортом, засобами зв’язку та інформації (в тому числі засобами, що забезпечують дублювання звуковими сигналами світлових сигналів, і пристроями, що регулюють рух пішоходів через транспортні комунікації).

2. Комітет доступності у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, центральних органів виконавчої влади, в тому числі Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики (затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 03 жовтня 2010 року №996-р), а також цим Положенням.

 

3. Основними завданнями комітету доступності є:

1) забезпечення та здійснення громадського контролю щодо відповідності житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, дорожньо-тротуарної мережі, транспорту, засобів зв’язку та інформації, території населених пунктів вимогам чинних будівельних норм;

2) підготовка пропозицій  органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям з питань створення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу до житла, громадських і виробничих будинків, а також інших будівель та споруд, у тому числі спортивного призначення, місць відпочинку, культурно-видовищних та інших установ і закладів, і користування дорожньо-тротуарною мережею, транспортом, засобами зв’язку та інформації; надання аналітичної, інформаційної та консультативної допомоги з питань, що належать до його компетенції;

3) сприяння розвиткові середовища життєдіяльності маломобільних груп населення; розроблення пропозицій щодо удосконалення нормативів та стандартів стосовно безперешкодного доступу маломобільних груп населення;

4) сприяння ефективній взаємодії органів місцевого самоврядування у сфері створення для маломобільних груп населення безперешкодного доступу.

 

4. Комітет доступності відповідно до покладених на нього завдань має право:

1) залучати для розгляду питань, пов’язаних з його діяльністю, спеціалістів органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій (за згодою їх керівників), а також незалежних експертів;

2) одержувати в установленому порядку органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для виконання покладених на нього завдань;

3) організовувати проведення семінарів та інших заходів;

4) подавати  органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам та організаціям пропозиції з питань, що належать до його компетенції.

 

5. Комітет доступності провадить свою діяльність на основі взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськими об'єднаннями, підприємствами, установами та організаціями усіх форм власності.

6. Склад комітету доступності формується з числа представників органів місцевого самоврядування  (відділу державного архітектурно-будівельного контролю, відділ  містобудування та архітектури, відділу житлово - комунального господарства, управління  соціального захисту населення, відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, відділу освіти, відділу культури, служби у справах дітей та сім’ї), на яких покладено вирішення питань згідно з їх повноваженнями, визначеними законодавством, та представників громадських організацій (за їх бажанням).

Члени комітету доступності виконують свої обов’язки на громадських засадах.

 

7. Комітет доступності очолює голова, який за посадою є першим заступником міського голови, до повноважень якого належать питання, що стосуються будівництва та благоустрою в громаді.

8. Формою роботи комітету доступності є засідання, що проводяться за рішенням голови комітету доступності, а у разі його відсутності – заступником голови комітету.

План роботи комітету доступності формується за пропозиціями його членів і затверджується його головою.

Порядок денний чергового засідання комітету доступності формується за пропозиціями його членів.

Засідання комітету доступності вважається правомочним, якщо на ньому присутні не менше як дві третини його членів.

9. Рішення комітету доступності вважається прийнятим, якщо за нього проголосувала більшість присутніх на засіданні членів комітету доступності. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого на засіданні. Рішення комітету доступності мають рекомендаційний характер.

10. Комітет доступності інформує громадськість про свою діяльність, прийняті на засіданнях рішення та стан їх виконання через засоби масової інформації.

11. Комітет доступності щороку не менше одного разу на півріччя надає узагальнюючу інформацію та пропозиції комітету доступності при обласній державній адміністрації.

                                                                                         

      Перший заступник

      міського голови                                                   Василь КИЗИМИШИН

 

                                                                                                              

                                                                                                   Додаток 2

                                                                            до рішення виконавчого комітету

                                                                            Тетіївської міської ради

                                                                            29.02.2024 № 68

 

Склад

комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури на території Тетіївської міської територіальної громади

   

 

Голова комітету:

Кизимишин Василь Йосипович – перший заступник міського голови

 

Заступник голови комітету:

ДЯЧУК Надія Анатоліївна – заступник міського голови

 

                                                                                              

Секретар комітету:

Павленко Наталія Вікторівнаголовний спеціаліст відділу ДАБК,               відповідальна особа з питань безбар’єрності

                                                   

Члени комітету:

Заборська Оксана Вікторівна – в.о. начальника відділу містобудування та архітектури

Дем’янчук Петро Володимирович – начальник відділу житло – комунального     

господарства

Шмаркатюк Іван Анатолійович – начальник відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи.

Погоріла Ірина Володимирівна – начальник відділу соціальних послуг та допомог управління соціального захисту населення

Васютинський Вадим Володимирович – начальник відділу освіти

Гавюк Ярослав Васильович – начальник відділу культури, молоді та спорту.

Панченко Лариса Володимирівна – начальник служби у справах дітей та сім’ї

Затишна Людмила Олександрівна – начальник інспекції з благоустрою.

 

     Перший заступник

     міського голови                                             Василь КИЗИМИШИН


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь