Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РІШЕННЯ №50 «Звіт про виконання заходів цивільного захисту за 2023 рік»

Кількість переглядів: 58
Скликання: РІШЕННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ
Сесія: ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ
Тип документу: РІШЕННЯ
Дата: 15.02.2024
Номер документу: 50
Назва документу: Звіт про виконання заходів цивільного захисту за 2023 рік
Прикріплені файли:


                                                                                                                                                  

                                             КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ

 

                                    ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

                                      ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

                                                    РІШЕННЯ

 

  15  лютого 2024 року                                                                          № 50

 

Звіт про виконання заходів

цивільного захисту за 2023 рік

 

Керуючись Кодексом Цивільного захисту, статтею 36¹, 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та заслухавши звіт завідувача сектору з питань цивільного захисту, мобілізаційної, оборонної роботи відділу житлово комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення за 2023 рік, виконавчий комітет Тетіївської міської ради

В И Р І Ш И В:

 

  1. Звіт завідувача сектору з питань цивільного захисту, мобілізаційної, оборонної роботи відділу житлово комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення І.А.Шмаркатюка за 2023 рік прийняти до відома (додається).

 

  1. Завідувачу сектору з питань цивільного захисту, мобілізаційної, оборонної роботи відділу житлово комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення І.А.Шмаркатюку:
  • на виконання програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2023-2025 роки, затвердженої рішенням Тетіївської міської ради  від 28 лютого 2023 року № 819-18-VIII, забезпечити створення місцевої автоматизованої  системи централізованого оповіщення (МАСЦО) у громаді та забезпечення її функціонування, яка покращить питання щодо оповіщення населення під час оголошення Повітряної тривоги та виникнення інших надзвичайних ситуацій, яке потребує значного фінансування та яке дуже актуальне під час воєнного стану.

 

  1. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Кизимишина В.Й.

 

      Перший заступник

      міського голови                                                       Василь КИЗИМИШИН

 

 

 

                                                                                Додаток 

                                                             до рішення виконавчого комітету

                                                             Тетіївської міської ради

                                                             15.02.2024     № 50

 

 

Цивільний захист

в Тетіївській міській територіальній громаді в 2023 році

 

 

Засідання оперативного штабу

 

         Проведено 15 протокольних засідань штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації воєнного характеру на яких постійно розглядалось питання виконання заходів щодо організації оборони та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації воєнного характеру на території Тетіївської міської територіальної громади та забезпечення паливно-мастильними матеріалами заходів на період дії воєнного стану.

 

Засідання гуманітарного штабу

 

  Проведено 8 протокольних засідань гуманітарного штабу з оперативного реагування на проблеми населення та ЗСУ під час воєнного стану на яких розглядались питання забезпечення паливно-мастильними матеріалами гуманітарного штабу, для оперативного вирішення питань забезпечення продуктами харчування та речами першої необхідності ЗСУ, бійців територіальної оборони, закладів охорони здоров`я, жителів громади та вимушено переміщених осіб.

Оповіщення населення

 

Система централізованого оповіщення діє за допомогою  пристрою  управління електросиреною, блоку оповіщення, поєднаний з системою оповіщення з пультом П-164У у відділенні поліції, та запускається як в автоматичному режимі так і в ручному.  Електросирена покриває до 70 % території м. Тетієва.  

 Оповіщення населення громади про початок та відміну «повітряної тривоги» викладається в телеграм канал міського голови та поширюється по іншим інформаційним каналах.

Протоколом комісії ТЕБ та НС №26 від 25.10.2023 року розглянуто питання «Про затвердження інструкції щодо порядку дій населення під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» та інструкції для населення щодо порядку дій у разі порушення роботи систем життєзабезпечення з урахуванням усіх можливих ризиків на території Тетіївської міської територіальної громади».

 

Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

В 2023 році Тетіївською міською радою було проведено 34 засідань міської територіальної комісії з питань ТЕБ та НС, на яких розглянуто 92 питання.

 

Укриття населення

 

Зареєстровано 9 протирадіаційних укриттів, з них 3 державної та 6 комунальної власності. Всі 9 ПРУ згідно з останніми вимогами визнані не готовими до використання за призначенням.

Рішенням виконавчого комітету поставлено на облік 38 найпростіших укриттів та внесено їх до Книги обліку найпростіших укриттів, які використовуються закладами освіти, культури Тетіївської міської територіальної громади та іншими навчальними закладами, цивільним населенням громади.

Протоколом комісії ТЕБ та НС №13 від 02.06.2023 року розглянуто питання «Про укриття населення в захисних спорудах цивільного захисту на території Тетіївської МТГ». «Про створення місцевої комісії з моніторингу функціонування укриттів на території Тетіївської МТГ».

Протоколом комісії ТЕБ та НС №19 від 02.08.2023 року розглянуто питання «Про стан виконання заходів із забезпечення належного функціонування об’єктів фонду ЗСЦЗ Тетіївської МТГ в 2023 році».

Щоквартально проводяться комісійні перевірки захисних споруд цивільного захисту та складаються відповідні акти обстежень.

 

Радіаційне та хімічне спостереження

 

Розпорядженням № 93 від 22.08.2023 року «Про організацію радіаційного та хімічного спостереження на території Тетіївської МТГ» створено  2 диспетчерські служби, які здійснюють постійне спостереження щодо оцінки радіаційної та хімічної обстановки.

Хімічні підприємств на території громади відсутні.

4  номерних постів радіаційного та хімічного спостереження. Створена розрахунково-аналітична група для організації збирання та обробки інформації щодо радіаційного та хімічного спостереження, затверджено положення про розрахункову-аналітичну групу, складено персональний склад РАГ.

Пункти Незламності

Розпорядженням міського голови «Про розгортання та функціонування Пунктів незламності в Тетіївській міській територіальній громаді» від 04.01.2023 року № 03 створено на території громади 5 пунктів незламності: - Тетіївський ліцей № 3 Тетіївської міської  ради, адміністративна будівля Тетіївської  міської ради, Кашперівський ліцей Тетіївської міської ради, Денихівський ліцей Тетіївської міської ради, П’ятигірський ліцей Тетіївської міської ради. Затверджено Протокол  роботи спеціальних об’єктів цивільного захисту – Пунктів незламності, План розгортання спеціальних об’єктів цивільного захисту – Пунктів незламності на території Тетіївської міської територіальної громади.

Протоколом комісії ТЕБ та НС №4 від 23.03.2023 року розглянуто питання «Про переведення пунктів незламності, які розташовані на території Тетіївської МТГ в режим очікування».

Протоколом комісії ТЕБ та НС №24 від 02.10.2023 року розглянуто питання «Про забезпечення функціонування Пунктів незламності на території Тетіївської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період 2023-2024 року».

Протоколом комісії ТЕБ та НС №33 від 06.12.2023 року розглянуто питання «Про внесення змін до графіку роботи пунктів незламності Тетіївської міської територіальної громади».

Щомісячно до 08 проводяться комісійні перевірки готовності Пунктів незламності до прийому громадян та складаються відповідні акти.

 

Заходи щодо недопущення повені, загибелі людей на водний об’єктах

 

- «План дій виконавчого комітету Тетіївської міської ради, підприємств та організацій до пропуску льодоходу, весняної повені та дощових паводків у 2023 році».

- щодо недопущення, упередження  негативних наслідків повені та весняного льодоходу 2023  року.

- «Про підготовку місць масового відпочинку людей на водних об’єктах Тетіївської громади до прийняття відпочиваючих».

- План заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об`єктах Тетіївської громади  у 2023 році.

- проведено 5 комісійних обстежень по проблемних гідротехнічних спорудах Тетіївської МТГ та Протоколом комісії ТЕБ та НС №13 від 02.06.2023 року розглянуто питання «Про результати обстеження гідротехнічних споруд в с. Кашперівка, с. Скибинці, с. П’ятигори, с. Софіпіль Тетіївської МТГ» .

 

Заходи з санітарного та епідемічного благополуччя населення

громади

- «Про санітарно-епідемічну ситуацію на території Тетіївської міської територіальної громади за 2022 рік».

- «Щодо проведення заходів по профілактиці сказу та організації проведення комбінованого курсу антирабічних щеплень в Тетіївській МТГ».

- «Про готовність забезпечити санітарне та епідемічне благополуччя населення Тетіївської міської територіальної громади у літній період 2023 року».

- «Про стан реалізації «наздоганяючої» («catch-up») кампанії з вакцинації проти кору, паротиту, краснухи серед дитячого населення та виконання обсягів профщеплень за 7 місяців 2023 року в Тетіївській міській територіальній громаді».

- «Про епідемічну ситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ на території Тетіївської міської територіальної громади».

 

Накопичення матеріальних цінностей до резерву на випадок ліквідації надзвичайних ситуацій:

 

- по будівельних матеріалах, засобах господарського призначення  70 листів шиферу, 10 рулонів руберойду, 10 кг цвяхів.

 

- При потребі, для резерву пального було закладено 100 тисяч гривень.

- Генератор бензиновий Konner&Sohnen KS 7000E-1/3, Генератор бензиновий Кентавр 202, Мотопомпа Iron Angel WPGD 90, Дозиметр-радіометр Терра  MKS-05, Безконтактний інфрачервоний термометр JXB-178 – 5 шт., Обприскувач Stihl 430, Бензопила STIHL MS 361 (довжина шини 45 см.) .

 

Заходи з протипожежного забезпечення

 

- «Про попередження пожеж, загибелі та травмування людей на них у 2023 році на території Тетіївської міської територіальної громади».                             

- «Про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів та сільгоспугідь у весняно-літній період 2023 року».

- «Про стан зовнішнього протипожежного водопостачання на території Тетіївської міської територіальної громади».

- «Про забезпечення пожежної безпеки на полігоні твердих побутових відходів (сміттєзвалищі) та недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ на території Тетіївської міської територіальної громади».

- «Про забезпечення охорони врожаю зернових культур та грубих кормів від пожеж на території Тетіївської міської територіальної громади в умовах воєнного стану  у 2023 році».

- «Про вжиття заходів щодо попередження пожеж та загибелі людей на них в 2023 році на території Тетіївської міської територіальної громади».

 

Заходи з підготовки до осінньо-зимового періоду

 

- «Про утворення міжвідомчого штабу з оперативного реагування та забезпечення створення нормальних умов життєдіяльності населення піл час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії на території Тетіївської міської  територіальної громади».

- «Про стан готовності до оперативного реагування на надзвичайні ситуації підприємствами та організаціями, які розміщенні на території  Тетіївської міської територіальної громади в осінньо-зимовий період в умовах воєнного стану 2023/2024 року».

Визначено ділянки автодоріг на території громади, на яких можуть бути транспортні затори під час снігових заметів, місця відстою великогабаритного транспорту при значному погіршенні погодних умов, визначено стаціонарні пункти обігріву та перевірено соціально-незахищені верстви населення громади.

 

 

 

Навчання органів управління та населення з питань цивільного захисту

 

- 28 вересня 2023 року було проведено штабні тренування з органами управління цивільного захисту Тетіївської міської субланки Білоцерківської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області за темою: «Дії органів управління та сил цивільного захисту у разі виникнення надзвичайної ситуації пов’язаної  з повідомленням про «замінування» Тетіївського ліцею №2 Тетіївської міської ради». 02 жовтня 2023 року Тетіївською міською територіальною комісією з питань ТЕБ та НС було розглянуто питання «Про підведення підсумків штабного тренування, які були проведені 28 вересня 2023 року на території Тетіївської громади за темою: «Дії керівного складу, евакуаційних органів громади, спрямованих на виконання заходів з проведення повної евакуації учасників освітнього процесу Тетіївського ліцею №2 із зони можливого ураження або зони надзвичайної ситуації, в безпечний район пов’язаної з повідомленням про «замінування».

- Спеціальні-об`єктові навчання, тренування протягом 2022 року були проведенні на 10 об`єктах господарювання, пройшли навчання  201 особа Тетіївського громади.

- За 2023 рік функціональне навчання керівного, управлінського  складу і фахівців, які пройшли навчання по цивільному захисту в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Київської області від Тетіївської громади пройшли навчання 10 осіб по державному замовленню та 37 осіб на договірних умовах.

- Продовжено розповсюдження серед жителів Тетіївської міської територіальної громади інформаційної брошури «Щодо дій у разі надзвичайної ситуації» в складі такої інформації: як підготуватися до зими, дії у разі аварійного відключення електроенергії, газопостачання, водопостачання, зв’язку, перелік пунктів обігріву, пунктів Незламності, перелік найпростіших укриттів населення підземного простору м. Тетієва та громади, перелік захисних споруд цивільного захисту, колодязів громадського користування в м. Тетієві, список збірних евакуаційних пунктів (ЗЕП) громади, пам’ятки що необхідно покласти у тривожну валізку, переліку безкоштовних точок Wi-Fi у місті Тетієві).      

 

 

  Перший заступник

  міського голови                                                  Василь КИЗИМИШИН


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь