Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА №106 «ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК ВИЗНАЧЕННЯ РОЗМІРУ ПЛАТИ ЗА ПРАВО ТИМЧАСОВОГО КОРИСТУВАННЯ МІСЦЕМ РОЗТАШУВАННЯ РЕКЛАМНОГО ЗАСОБУ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ЙОГО ТИПУ»

Кількість переглядів: 13
Скликання: РЕГУЛЯТОРНІ АКТИ
Сесія: ПРИЙНЯТІ НА СЕСІЇ ТЕТІЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Тип документу: РЕГУЛЯТОРНА ПОЛІТИКА
Дата: 21.04.2011
Номер документу: 106
Назва документу: ПРО ЗАТВЕРДЖЕННЯ ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОРЯДОК ВИЗНАЧЕННЯ РОЗМІРУ ПЛАТИ ЗА ПРАВО ТИМЧАСОВОГО КОРИСТУВАННЯ МІСЦЕМ РОЗТАШУВАННЯ РЕКЛАМНОГО ЗАСОБУ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ЙОГО ТИПУ
Прикріплені файли:

УКРАЇНА

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

Дев’ята сесія шостого скликання

м. Тетіїв 21 квітня 2011 року

РІШЕННЯ № 106

Про затвердження Положення Про порядок  визначення розміру плати за право тимчасового  користування місцем розташування рекламного 
засобу в залежності від його типу. 

В зв’язку із змінами в законодавстві України з метою упорядкування розміщення зовнішньої реклами в місті Тетієві та використання залучених коштів для організації благоустрою території міста на виконання Закону України «Про рекламу», «Типових правил розміщення зовнішньої реклами», затверджених постановою Кабінету Міністрів України № 2067 від 29.12.03р., відповідно Закону України « Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», на підставі повноважень, передбачених п. 25 статті 26 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада

в и р і ш и л а :

1.Затвердити Положення « Про порядок визначення розміру плати за право тимчасового користування місцем розташування рекламного  засобу в залежності від його типу ( додаток до рішення).

2. Доручити КП «Благоустрій» розробку і подання для розгляду та затвердження до міської ради 

  • Положення « Про порядок здійснення контролю за своєчасним надходженням та використанням коштів, що надходять на рахунок КП «Благоустрій» з призначенням платежу « плата за право тимчасового користування місцем розтушування рекламного засобу» на виконання конкретних заходів, передбачених програмою комплексного благоустрою території та об’єктів міста Тетієва
  • Положення про порядок демонтажу, обліку, збереження, оцінки та реалізації засобів зовнішньої реклами, що самовільно встановлені на території міста Тетієва.

3. Відмінити рішення третьої сесії міської ради від 20.06.2006 року « 36 «Про встановлення розміру плати за розміщення реклами».

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію з питань будівництва, благоустрою, транспорту, зв’язку.

 

Міський голова Р.Майструк

Спеціаліст з юридичного забезпечення Н.Складена

 

Додаток
до рішення 9 сесії 6 скликання 
від 21.04.2011р. № 106

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок визначення розміру плати за право тимчасового 
користування місцем розташування рекламного засобу в 
залежності від його типу

Розділ 1.

Загальні положення

1. Розмір плати за право тимчасового користування місцем розташування рекламного засобу визначається при укладанні договору між КП «Благоустрій» та розповсюджувачем зовнішньої реклами і складається з базового тарифу ( розділ ІІ даного додатку) та коригуючи коефіцієнтів ( розділ ІІІ даного додатку), на які послідовно перемножується базовий тариф, і не враховує податок на додану вартість, який має бути обчислений додатково, відповідно до законодавства.

2.Сплата за право тимчасового користування місцем розташування рекламного засобу здійснюється щомісячно в національній валюту до 10 числа місяця, наступного за розрахунковим, на термін дії договору.

3. Кошти, сплачені за право тимчасового користування місцем розташування рекламного засобу, зараховуються на рахунок КП «Благоустрій» і використовуються на виконання конкретних заходів, передбачених затвердженою Тетіївською міською радою програмою комплексного благоустрою території та об’єктів інфраструктури міста Тетієва.

4. У випадку короткострокового використання рекламного засобу ( менше ніж 1 місяць) оплата проводиться за кожну добу на загальних підставах.

5. Розповсюджувач зовнішньої реклами не звільняється від плати за право тимчасового користування місцем розташування рекламного засобу при відсутності об’єкта зовнішньої реклами.

6. Виконавчий комітет Тетіївської міської ради щорічно переглядає базові тарифи та коригуючі коефіцієнти залежно від умов розвитку рекламного ринку міста Тетієва і вносить відповідні пропозиції для розгляду та затвердження до Тетіївської міської ради.

 

Розділ ІІ

Базові тарифи в залежності від типу рекламного засобу

№ п/п

Типи рекламного засобу

Базові тарифи за 1кв.м/місяць

1.

Дахові конструкції

24.00

2.

Щит на головних фасадах будинків; торцях будинків; панелі на стінах будівлі; банери; рекламні кронштейни; панелі; троли; кронштейн на стовпі, опорі освітлення

14.00

3.

Щит, що стоїть окремо ( біг-борд)
«Сіті-лайт», «лайт-бокс»

10.00
14.00

4.

Щит на тимчасовій споруді, паркані, на території будмайданчика

6.00

5.

Інформаційні вказівки, що розміщуються на будівлях і спорудах за межами займаних приміщень не в якості вивіски над входом, або в’їздом на територію

10.00

6.

Спеціальна окрема конструкція ( об’ємно-просторова конструкція, тумба)

16.00

7.

Штендери, виносна наземна конструкція рекламою площею до 2.0 кв.м. типу «скоба», за одиницю

10.00

8.

Щитова реклама на мостах, естакадах, шляхопроводах та інших спеціальних конструкціях

20.00

9.

Щит, плакат для розміщення реклами на зупинках міського транспорту та на об’єктах чи елементах малих архітектурних форм ( для здійснення підприємницької діяльності і елементів благоустрою)

10.00

10.

Телевізійний екран, 
електронне табло, «рядок, що біжить», за одиницю

50,00
30.00

11.

Торгівельний намет, тентовий навіс, урна, прапор, прапорець, парасоля, які використовуються як рекламо носії, за одиницю з площею поверхні до 5 кв.м. ( понад 5 кв.м.)

10 (20)

12.

Аеростати, повітряні кулі, які використовуються як рекламо носії за одиницю

100

13.

Торгівельний кіоск, павільйон, які використовуються як рекламо носії, з площею поверхні за одиницю
до 50 кв.м.
понад 50 кв.м.

 

50
100

14.

Аудіо-рекламна акція з використанням міського середовища за день

40.00

15.

Рекламні акції з демонстрацій зразків продукції за день

50.00

16.

Концертна, театральна, гастрольна зовнішня реклама та реклама виставок товарів та послуг, за день

20.00

 

  • У випадку розміщення рекламних засобів складної конфігурації, розрахунок оплачуваної рекламної площі здійснюється у межах описаного прямокутника ( зовнішні габарити)

Секретар ради І.Погоріла

 

Розділ ІІІ

КОРИГУЮЧІ КОЕФІЦІЄНТИ

1. Коефіцієнт в залежності від району розташування рекламного засобу на території м. Тетієва

Коефіцієнт до базових тарифів

 

Район розташування рекламного засобу

1,0

за тимчасове користування місцем розташування рекламного засобу, яке перебуває в комунальній власності м. Тетієва ( використовується і після укладання договору оренди земельної під розміщення рекламного засобу)

1,0

Всі інші

 

2. Інші коригуючи коефіцієнти

№ п/п

Зміст коригуючи обставин

коефіцієнт

1.

Світлова реклама

0,6

2.

Реклама з зовнішнім підсвічуванням

0,8

3.

Соціальна рекламна інформація, розміщена на замовлення Тетіївського міськвиконкому, міська некомерційна інформація, святкове оформлення

0,0

4.

Інша соціальна реклама

0,0

 

Секретар ради І.Погоріла

 

 

А Н А Л І З 
регуляторного впливу проекту рішення Тетіївської міської ради « Про затвердження Положення про порядок визначення розміру  плати за право тимчасового користування місцем розташування рекламного засобу в залежності від його типу»

1. Визначення і аналіз проблеми, яку передбачається розвязати шляхом державного регулювання

Цей регуляторний акт забезпечує застосування порядку визначення розміру плати за право тимчасового користування місцем розташування рекламного засобу відповідно до законодавства, та зумовлює надходження додаткових коштів для організації благоустрою території міста.

2. Цілями регуляторного акту є:

  1. введення в дію порядку визначення розміру плати за право тимчасового користування місцем розташування рекламного засобу;
  2. впорядкування фінансових відносин між КП «Благоустрій» та розповсюджувачем зовнішньої реклами;
  3. направлення додаткових коштів на програму комплексного благоустрою території та об’єктів інфраструктури міста Тетієва.

3. Визначення та оцінка усіх прийнятих альтернативних способів досягнення встановлених цілей з аргументацією переваг обраного способу

Альтернатива прийняття запропонованого проекту рішення відсутня.

4. Механізм реалізації мети

Запровадження регуляторного акта дозволить максимізувати корисність використання ресурсного потенціалу територіальної громади, мінімізує можливості збиткової або неефективної експлуатації комунального майна.

5. Обгрунтування можливості досягнення поставлених цілей у разі затвердження запропонованого регуляторного акта і оцінка можливості проведення і виконання вимог регуляторного акта

Застосування порядку визначення розміру плати за право тимчасового користування місцем розташування рекламного засобу забезпечить збільшення надходжень до КП «Благоустрій» і направлення цих коштів на благоустрій міста.

6. Визначення очікуваних результатів ухвалення запропонованого регуляторного акта

Регулювання впливає на інтереси громадян та суб’єктів господарювання, у власності чи користуванні яких знаходяться засоби зовнішньої реклами, інтереси органу місцевого самоврядування.

7. Обґрунтування запропонованого терміну дії регуляторного акта

Пропонується встановити необмежений строк дії запропонованого регуляторного акта, що співвідноситься з цілями його прийняття. Зміни до регуляторного акта вноситимуться в разі потреби або за результатами звіту про відстеження його результативності та у разі внесення змін до чинного законодавства.

8. Визначення показників результативності регуляторного акта

Показниками результативності запропонованого проекту рішення міської ради є збільшення надходжень для благоустрою міста.

9. Визначення способів, за допомогою яких здійснюватиметься відстеження результативності регуляторного акта у разі його ухвалення

Відстеження результативності регуляторного акта буде здійснюватися комісією з питань Регламенту, депутатської етики, забезпечення діяльності депутатів та контролю за виконанням рішень міської ради та її виконавчого комітету, дотримання законності та правопорядку на підставі статистичних даних виходячи із зазначених показників результативності.

 

Регуляторні акти 
прийняті на засіданні виконавчого комітету

№ п/п

Назва рішення

№ рішення

Дата прийняття

1

Про встановлення тарифів на послуги по утриманню багатоквартирних житлових будинків

68

27.04.2011р.

2

Про розгляд тарифів на пасажирські перевезення по місту Тетієву

69

27.04.2011р.

3

Про затвердження тарифів на проїзд по маршрутах №2 та №3

70

27.04.2011р.

4

Про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення

71

27.04.2011р.

5

Про розгляд тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення для ІІ та ІІІ групи споживачів, запропонованих ВУ ВКГ «Тетіївводоканал»

72

27.04.2011р.

6

Про погодження тарифів на послуги з теплопостачання для І групи споживачів (населення), запропонованих КП КОР «Тетіївтепломережа»

73

27.04.2011р.

7

Про розгляд тарифів на послуги з теплопостачання для ІІІ групи споживачів, запропонованих КП КОР «Тетіївтепломережа»

74

27.04.2011р.

 

 

Секретар ради Погоріла І.В.


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь