Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У РАЙОННІЙ ПОЛІКЛІНІЦІ – НОВИЙ АПАРАТ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ ДІАГНОСТИКИ

Дата: 12.01.2017 14:25
Кількість переглядів: 37

Ми розповыдали про позитивні зміни, які відбулися цьогоріч у медичній галузі району. Зокрема, у вересні було відкрито оновлене неврологічне відділення ЦРЛ. В його урочистому відкритті взяли участь губернатор Київщини А.Й. Присяжнюк та депутат Київської облради С.В.Кацуба. Вони поспілкувалися з медперсоналом, ознайомилися з проблемами районної лікарні, серед яких - і застаріле медичне обладнання. Так, скажімо, більше 30 років перебуває в експлуатації дуже важливий для діагностики хворих апарат УЗД.

Поважні гості пообіцяли тоді посприяти придбанню нового апарату, і своєї обіцянки дотримались. 29 вересня до районної поліклініки прибув депутат обласної ради С.В. Кацуба, аби провести зустріч із медпрацівниками та їх пацієнтами. Адже напередодні до райлікарні було доставлено новий апарат УЗД – сучасний пристрій, що даватиме змогу на значно вищому рівні обстежувати хворих та встановлювати правильні діагнози. Це стало можливим завдяки благодійному фонду "Майбутнє будуємо разом. Сергій Кацуба".

У зустрічі взяли участь голова райдержадміністрації І.І.Миколюк, голова районної ради О.В.Варін, заступники голови РДА В.В.Лисиця та В.І.Бондаренко, керівник апарату РДА О.П.Возний, начальник відділу з питань внутрішньої політики РДА Н.П.Литвин.

Головний лікар ЦРЛ A.C. Крохмальний щиро подякував представникам владних структур та благодійникам за підтримку, розповівши, що впродовж  2012 року для покращення матеріальної бази закладів охорони здоров’я Тетіївщини використано близько 935 тисяч гривень, із них - 625 тис. грн. - спонсорських коштів. Як уже згадувалося, нещодавно було проведено ремонт неврологічного відділення, у оснащенні якого теж взяли участь представники благодійному фонду "Майбутнє будуємо разом. Сергій Кацуба". За ініціативи губернатора області А.Й.Присяжнюка та за рахунок спонсорських коштів здійснено заміну частини вікон у районній поліклініці на металопластикові. Поряд з новим апаратом УЗД незабаром розпочне працювати сучасний фіброгастроскоп. За рахунок залучених коштів розпочато також ремонт приміщення «Швидкої допомоги» - перекрито дах, здійснюється заміна вікон  на металопластикові.

Велика робота проводиться і в сільських медичних закладах. Відремонтовано ФАПи у Бурківцях та Стадниці, нині триває ремонт у Михайлівському ФАПі. Завершується реконструкція Кашперівської медамбулаторії - зокрема, тут введено в експлуатацію другий поверх, що дасть змогу розширити кількість медичних кабінетів та надати житло медпрацівникам. Усі ремонтні роботи здійснюються за бюджетні кошти, а також за підтримки Київської облдержадміністрації та благодійного фонду "Майбутнє будуємо разом. Сергій Кацуба".

Виступив на зібранні і голова райдержадміністрації І.І.Миколюк. Він сказав, що колектив центральної районної лікарні та районна влада докладають чимало зусиль для поліпшення медичного обслуговування населення, проте без підтримки спонсорів навряд чи вдалося б досягти таких вагомих результатів. Депутат Київської обласної ради С.В.Кацуба пообіцяв і надалі не стояти осторонь та допомагати вирішувати проблеми, які хвилюють медиків Тетіївщини. На його думку, несправедливим є те, що кошти, які виділяються з Державного бюджету на фінансування закладів охорони здоров'я, більшою мірою йдуть на поліпшення матеріальної бази лікарень тих районів, що  находяться поблизу столиці, а віддалені куточки області, до яких належить і Тетіївщина, часто відчувають себе обділеними.

"Необхідно змінити цю ситуацію, щоб і жителям віддалених від столиці регіонів було доступне  якісне та сучасне медичне обслуговування", - з цими словами Сергія Володимировича не могли не погодитися лікарі та їх пацієнти, присутні на зустрічі. На завершення розмови С.В.Кацуба побажав усім хворим швидкого одужання, а лікарям - поваги від суспільства та гідної оцінки їхньої нелегкої праці.

Леся ІВАНЧЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь