Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІНВАЛІДНІСТЬ НЕ ПЕРЕШКОДА ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Дата: 29.11.2019 14:17
Кількість переглядів: 27

3 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний День людей з інвалідністю. Так, з нагоди цього Дня, 29 листопада поточного року відбувся Круглий стіл на тему: «Сприяння інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство, підвищення їх конкурентноспроможності на ринку праці та надання допомоги у працевлаштуванні» у Тетіївській районній філії Київського обласного центру зайнятості. На захід запрошено представників органів влади та соціальних партнерів.

Серед запрошених представників органів місцевого самоврядування захід відвідав Сергій Денисюк – секретар Тетіївської міської ради( ОТГ).

Від соціальних партнерів захід відвідали  начальник Управління соціального захисту населення Тетіївської РДА – Юрій Гринюк, спеціаліст Людмила Тимчук та начальник Тетіївського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області – Алла Сосунович.

Під час спілкування в.о.директора Валентина Криворученко розповіла про ситуацію, яка склалася на ринку праці Тетіївщини, посилення мотивації працівників та роботодавців до легального працевлаштування, покращення ситуації із зайнятістю осіб з інвалідністю тощо.

Служба зайнятості приділяє особливу увагу та впроваджує нові підходи до вирішення проблем зайнятості та працевлаштування інвалідів. Сьогодні у Тетіївській районній філії  на обліку перебуває 48 осіб з інвалідністю, два з них учасника АТО, сього за 10 місяців мали статус безробітного-141 особа.

У службі зайнятості особи з інвалідністю можуть самостійно чи за допомогою спеціаліста підібрати роботу, отримати послуги з профорієнтації та профнавчання , ознайомитися із вакансіями для інвалідами, оволодіти технікою пошуку роботи, обрати професію з урахуванням медичних показань, програми реабілітації  тощо. Прикладом таких послуг є те що 9 осіб брали участь у громадських роботах, 15 пройшли професійне навчання шляхом стажування на підприємствах і були працевлаштовані.

Основною проблемою сучасного ринку праці на Тетіївщині залишається нестача якісних робочих місць з гідними умовами та оплатою праці, особливо для осіб з інвалідністю

Під час Круглого столу активно розглядались питання пенсійного забезпечення осіб з інвалідністю, про права та соціальні гарантії для людей з обмеженими можливостями, про зміни в призначені пенсії по інвалідності в поточному році, а також про норми Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення та виплати пенсій по інвалідності, порядок перерахунку пенсій інвалідам та про перехід з пенсії по інвалідності на пенсію за віком, про створення нових робочих місць в районі в тому числі для осіб з інвалідністю, про забезпечення засобами реабілітації та санітарно-курортним лікуванням, про професійну адаптацію учасників АТО тощо.

Такі заходи позитивно впливають на життя людей, адже вони об’єднують зусилля тих організацій, які можуть допомогти особам з особливими потребами і лише спільною плідною працею можна подолати проблеми інвалідів.

 

 

 Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь