Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЖУРНАЛ БОРОТЬБИ З ПОШИРЕННЯМ КОРОНОВІРУСУ COVID-19 НА ТЕРИТОРІЇ ТЕТІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗА 17.03.2020 РОКУ

Дата: 18.03.2020 08:22
Кількість переглядів: 23

Як я і обіцяв буду щоденно інформувати громаду про заходи направлені на боротьбу з поширенням коронавірусу.

1. На сесії Тетіївської міської ради виділили 500 тис.грн.
• 150 тис. грн. в резервний фонд, які будуть направлені на придбання засобів захисту, дезінфекції та тестів на коронавірус на КП «ЦПМСД» та засоби дезінфекції для КП «Благоустрій» та КП «Дібрівка-обрій». По-перше - це наші сімейні лікарі, ті що перші будуть контактувати із можливими хворими на коронавірус. Вони мають бути 100% оснащені засобами захисту. Бо якщо захворіє лікар - не буде кому діагностувати. По-друге, комунальні підприємства будуть проводити дезінфекцію зупинок, під’їздів багатоквартирних будинків та установ загального користування.

• 350 тис. грн. на Тетіївську ЦРЛ. На засоби захисту лікарів інфекційного відділення куди будуть поступати хворі із підозрою на коронавірус, обладнання, витратні матеріали та медикаменти.

2. Із сьогоднішнього дня працювати дозволено лише продуктовим магазинам, магазинам побутової хімії, аптекам, АЗС та банкам.

Але ряд закладів порушили моє розпорядження. Сьогодні прийнято Верховною Радою Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)” згідно якого порушники будуть притягуватися до відповідальності та оштрафовані.

Запроваджено адміністративну відповідальність за порушення правил карантину – штраф для громадян: від 17 тис. грн до 34 тис. грн., штраф для посадових осіб: від 34 тис. грн до 170 тис. грн. Існуюча кримінальна відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням: штраф зросте з 1 700 грн до 17 000 – 51 000 грн, також можливим є арешт до 6 місяців, обмеження волі до 3 років, позбавлення волі до 3 років, а якщо такі дії спричинили загибель людей – позбавленням волі на 5-8 років;

Потім не говоріть, що вас не попереджували. Я вже не говорю про моральну сторону та соціальну відповідальність. Ті магазини та установи, яким дозволено працювати мають забезпечити персонал засобами захисту та забезпечити дезінфекцію.

3. Сьогодні на дитячих площадках було багато скупчень дітей. Наголошую, що це карантин, а не канікули і ви маєте це чітко усвідомити.

4. 17 березня Кабінет міністрів України прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Тож з 18 березня припинені на усій території нашої держави регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автобусним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні. Це стосується і Тетіївської громади. З 18 березня 2020 року до прийняття окремого рішення заборонено перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішніх сполучень (приміському, міському, регіональному та дальньому).

Станом на 17 березня в Тетіївській громаді жодного випадку захворювання на коронавірус не зафіксовано. Прошу не поширювати чутки та не панікувати! Бережіть себе та своїх близьких!

Міський голова Руслан Майструк.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь