Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Всесвітній тиждень імунізації. Попередь. Захисти. Зроби щеплення

Дата: 21.04.2023 08:59
Кількість переглядів: 35

24 квітня 2023 року стартує Всесвітній тиждень імунізації, і триватиме до 30 квітня. Її мета - підвищити рівень охоплення щепленнями завдяки кращій обізнаності й розумінню процесу імунізації.

В умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та своїх дітей від тяжких захворювань і їхніх наслідків. Здоров’я українців залишається найважливішим пріоритетом країни, і дотримання Календаря щеплень тому не виняток. Відтоді як 220 років тому була винайдена перша сучасна вакцина, щеплення вже врятували життя багатьох поколінь, рятуватимуть і майбутні.

Переривання планової вакцинації — відповідно до національного календаря профілактичних щеплень — навіть на короткий період, підвищує ймовірність спалахів інфекцій і захворювань, які попереджає вакцинація. Попри війну в Україні та пандемію COVID-19, в Україні зберігалося хоч і стабільне, проте недостатнє охоплення рутинними щепленнями дітей. Відтак, ще в жовтні 2021 року в Україні зафіксували спалах поліомієліту, а в січні 2022 року виявили другий випадок захворювання. Через війну ризики для всіх невакцинованих дітей і дорослих зростають. Нагадаємо, в Україні всі діти мають обов’язково отримати щеплення проти десяти захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Ці вакцини безоплатні, адже їх закуповують державним коштом. Для всіх дорослих потрібно кожні десять років поновлювати щеплення від дифтерії та правця. У період воєнного стану це питання є надзвичайно актуальним для збереження здоров’я військовослужбовців, а також і цивільного населення. Важливо зробити й додаткові щеплення з урахуванням епідсезону — проти грипу та COVID-19. Вакцинація — єдиний спосіб захиститися від потенційно смертельних недуг і можливість уникнути додаткових навантажень і на здоров’я громадян, і на систему охорони здоров’я загалом. Щороку вакцинація рятує 2–3 млн людей в усьому світі від небезпечних захворювань та щороку запобігає 1,5 млн летальних випадків унаслідок інфекційних хвороб. Сьогодні в умовах війни імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців — усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. Ніхто не повинен помирати від хвороб, яким можна запобігти. Особливо під час війни. Вакцинуйтеся! 

Ми бажаємо Вам здоров’я!

Білоцерківська районна філія ДУ «Київський ОЦКПХМОЗ».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь