Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! З 1 квітня настає «сезон тиші» у лісах

Дата: 31.03.2021 10:40
Кількість переглядів: 70

УВАГА! З 1 квітня настає «сезон тиші» у лісах

 

         Тетіївська міська рада повідомляє, що з 1 квітня по 15 червня 2021 року в лісах забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Сезон тиші це природоохоронний захід, що передбачений Законом України «Про тваринний світ» (стаття 39), який має на меті охорону диких тварин і птахів у період масового розмноження. «Сезон тиші» в Україні уперше став проводитися з 1 квітня 2016 року і діятиме щорічно у вище зазначений період.

         Закликаємо користувачів мисливських господарств, лісокористувачів та громадян звернути особливу увагу в цей період на забезпечення тиші в відтворювальних ділянках, в об’єктах ПЗФ, які визначені для збереження тваринного світу з метою охорони проживання тварин і птахів під час їх розмноження і відтворення популяції, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження.

         У весняний період ліси та інші угіддя відвідує багато людей, тож маємо прохання до відпочиваючих: не зчиняйте галас на природі, не включайте гучну музику та будьте особливо обережними з вогнем. Адже необережне використання вогню може стати причиною масової пожежі. І тоді разом з травою згорають птахи, які гніздяться на землі, та їхнє потомство, гине молодняк диких тварин.

У разі виявлення випадків порушення «тиші» винних осіб буде притягнуто до адміністративної відповідальності передбаченої ст. 87 КУпАП у вигляді штрафу в розмірі: на громадян – від 510 до 850 грн., посадових осіб — від 850 до 1190 грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь