Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Україна набула членства в Міжнародній комісії з тестування водіїв

Дата: 13.05.2023 19:14
Кількість переглядів: 52

 

У День Європи, 09 травня 2023 року, Головний сервісний центр МВС став повноправним учасником в Міжнародній комісії з тестування водіїв CIECA (https://www.cieca.eu/), яка об’єднує компетентні органи та організації у сфері безпеки дорожнього руху та проведення теоретичних і практичних іспитів для отримання права керування транспортними засобами.
Членство в CIECA є особливо актуальним для Головного сервісного центру МВС з огляду на активізацію євроінтеграційних реформ в Україні. Воно пов’язано з набуттям Україною статусу кандидата на членство в Євросоюзі. Відтепер участь у Міжнародній комісії з тестування водіїв полегшить реалізацію низки уже запущених проєктів та підготовку нових нормативних актів, які дозволять наблизити законодавство України до положень законодавства ЄС у цій сфері.
Президент CIECA пан Рене Клезен у своєму листі щодо членства України зазначив: «Приєднавшись до CIECA, Головний сервісний центр МВС стане частиною престижної мережі організацій з безпеки дорожнього руху та тестування водіїв в Європі та за її межами».
Україна одразу ж у травні вже долучиться до Конгресу, який щорічно організовує CIECA. Це буде 55-а Генеральна асамблея та конгрес CIECA, яку прийматиме один із учасників Міжнародної комісії з тестування водіїв — Австрійська рада з безпеки дорожнього руху.
«Війна в Україні не може стати причиною сповільнення реформ та євроінтеграційних процесів. Ми не можемо зупиняти зміни, час яких уже настав», — зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, приймаючи запрошення на форум у Відні.
Тема конгресу CIECA цього року звучить так: «Що сьогодні потрібно знати водіям-початківцям, які навички їм потрібно вдосконалювати та як ми їх перевіряємо?».
Таку тему спричинила зростаюча кількість різних форм електромобілів і варіації мікромобільності людей, а також збільшення інтеграції передових систем допомоги водієві. Ці фактори створюють нові виклики для перевіряючих органів, що видають посвідчення водія, і повинні адаптуватися до цих швидких досягнень науки і техніки.
Організації, що проводять іспити для кандидатів у водії, усі компетентні органи видачі посвідчень водія , зокрема, й Головний сервісний центр МВС, повинні прийняти цей виклик і обміркувати, як адаптувати іспити таким чином, щоб вони залишилися актуальними та відповідали меті безпеки в сучасну епоху.
Участь в Міжнародній комісії з тестування водіїв дозволить ефективніше запровадити в Україні стандарти ЄС та поліпшити процеси складання теоретичних і практичних іспитів, сприятиме розширенню можливостей визнання та обміну українських посвідчень водія в інших країнах без складання іспитів завдяки їх уніфікації. Адже саме об’єднання зусиль та конструктивна співпраця компетентних органів у цій сфері є запорукою досягнення ефективних результатів.
Ця міжнародна асоціація заснована 1956 року в Гаазі, Нідерланди. На сьогодні CIECA об’єднує компетентні органи 38 країн світу, з яких 24 — є членами Європейського Союзу. Діяльність CIECA спрямована на:
покращення стандартів керування транспортними засобами;
підвищення безпеки дорожнього руху;
захист навколишнього середовища;
сприяння ефективному використанню автомобільного транспорту.
Членство Головного сервісного центру МВС в CIECA — це євроінтеграція.
Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук (https://www.facebook.com/hsc.gov.ua). Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті (https://hsc.gov.ua/index/poslugi/faq/)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь