Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ПРОТОКОЛ № 5 засідання міської територіальної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 02.04.2021 10:22
Кількість переглядів: 55

 

ТЕТІЇВСЬКА МІСЬКА РАДА

___________________________________________

 

ПРОТОКОЛ № 5

засідання міської територіальної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

 

 

  м. Тетіїв                                                                                  31 березня 2021 року

                                                                                                             

ГОЛОВУВАВ: БАЛАГУРА Богдан Олегович   – міський голова, голова міської територіальної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

Присутні: члени комісії та запрошені (за списком)

 

Порядок денний:

 

1.      Про попередження виникнення пожеж лісів та сільгоспугідь на території Тетіївської міської територіальної громади в весняно-літній період 2021  року.

2.      Про визначення та стан підготовки місць масового відпочинку людей на водних об`єктах Тетіївської міської територіальної громади до прийняття відпочиваючих.

3.      Про затвердження Плану залучення сил та засобів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту до гасіння пожеж у Тетіївській міській територіальній громаді.

  1. Про вжиття заходів із запобігання поширенню гострою респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2 на території Тетіївської міської територіальної громади.

 

 

Питання 1:

СЛУХАЛИ: В.о. головного спеціаліста  (з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи) відділу житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Тетіївської міської ради Шмаркатюка Івана Анатолійовича та т.в.о. начальника Тетіївського РС ГУ ДСНС України в Київській області Філозофа Богдана Костянтиновича щодо попередження виникнення пожеж лісів та сільгоспугідь на території Тетіївської міської територіальної громади в весняно-літній період 2021  року.

  • Згідно з виступом т.в.о. начальника Тетіївського РС ГУ ДСНС України в Київській області Філозофа Богдана Костянтиновича, однією з вагомих причин для занепокоєння є настання весняно-літнього пожежонебезпечного періоду. Населення порушуючи елементарні правила пожежної безпеки масово починає випалювати суху рослинність, що в подальшому може привести до неконтрольованого горіння в екосистемах, з нанесенням значних збитків природі, як рослинному світі так і тваринному.

 

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

З метою недопущення виникнення пожеж на території  Тетіївської міської територіальної громади в весняно-літній період 2021 року вжити наступних заходів:

  1. Затвердити комплексний План дій Тетіївської міської територіальної громади, підприємств, установ та організацій щодо захисту населених пунктів, природних екосистем та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2021 року (додаток 1).

            2.  Тетіївському лісництву Білоцерківського ДГЛ, Тетіївському державному агролісництву :

2.1.      Посилити контроль за неухильним виконанням правил пожежної безпеки в лісах.

                2.2.      Здійснювати заходи щодо підвищення протипожежної безпеки в лісах, які включають попередження виникнення, своєчасне виявлення, обмеження розповсюдження та організацію ліквідації лісових пожеж.

                2.3.      У періоди високої пожежної небезпеки в лісових масивах, проводити за участю працівників органів внутрішніх справ, рейди з попередження виникнення та виявлення пожеж, виявлення порушників правил пожежної безпеки в лісах і висвітлювати їх наслідки в засобах масової інформації.

            2.4. Посилити проведення роз'яснювальної і виховної роботи серед населення з питань дотримання правил пожежної безпеки в лісах з використанням для цієї мети місцеве радіо та інших засобів масової інформації.

            2.5. Ліквідувати звалища сміття, побутових і виробничих відходів у лісах, лісозахисних смугах і на прилеглих до них територіях;

2.6.  Очистити лісові масиви від захаращень, у першу чергу, тих, що прилягають до населених пунктів, у межах просік під повітряними лініями електропередач, газотрубопроводів;

2.7.  Створити та оновити мінералізовані смуги, протипожежні розриви, ремонт та будівництво водоймищ, доріг протипожежного призначення, розчищення під`їзних шляхів до природних водоймищ;

2.8.  Провести корегування оперативно-мобілізаційних планів  з залученням сил та засобів до гасіння лісових пожеж, створити добровільні дружини та провести їх страхування, забезпечити їх необхідною технікою.

2.9.  Створити резерв паливно-мастильних матеріалів на гасіння пожеж лісів;

2.10. Виготовити і встановити (відновити) попереджувальні, інформаційні та інші знаки щодо порядку і правил поводження в лісових масивах.

3. Відділу житлово комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, відділу земельних відносин та охорони навколишнього середовища виконавчого комітету Тетіївської міської ради,  керівникам сільськогосподарських підприємств заборонити спалювання сухої трави і залишків рослинності на сільгоспугіддях, на територіях приватних садиб та очерету;

4. Відділу житлово комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, відділу земельних відносин та охорони навколишнього середовища, відділу інформаційної політики  виконавчого комітету Тетіївської міської ради провести агітаційну роботу серед населення, щодо шкідливості спалення сухої рослинності, а відділу освіти виконавчого комітету міської ради провести дану роботу серед шкіл Тетіївської міської територіальної громади.

5. Рекомендувати ТОВ «Тетіївський Дорбуд», підприємствам, організаціям, станції „Тетіїв" Південно-Західної залізниці заборонити випалювання сухої трави на відкосах доріг та придорожніх лісосмугах.

                6. Відділенню № 3 Білоцерківського районного управління поліції ГУ НП в Київській області надавати допомогу лісокористувачам у проведенні заходів щодо охорони лісів від пожеж.

6.1. Встановлення і притягнення до адміністративної відповідальності осіб, винних у створенні передумов або виникненні пожеж в лісових масивах.

                7. Відділу інформаційної політики виконавчого комітету Тетіївської міської ради забезпечити висвітлення у засобах масової інформації питання охорони лісу від лісових пожеж, зміни пожежної обстановки в лісових масивах, відповідальності за порушення правил пожежної безпеки в лісах та збереження лісів.

8. Старостам Тетіївської міської територіальної громади звернутись до керівників підприємств, що мають інженерну техніку з пропозицією про укладення угод, для залучення її до ліквідації пожеж на несанкціонованих сміттєзвалищах, а хто має такі угоди поновити їх станом на 2021 рік.

8.1. Щотижня надавати звіт до відділу житлово комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення виконавчого комітету Тетіївської міської ради (cz_tetiiv_rda@ukr.net) інформацію щодо проведення роз`яснень, профілактичних бесід щодо шкідливості спалення сміття, сухої рослинності, рештків сільськогосподарської діяльності та притягнення до адміністративної відповідальності злісних порушників.

 

Питання 2:

СЛУХАЛИ: В.о. головного спеціаліста  (з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи) відділу житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Тетіївської міської ради Шмаркатюка Івана Анатолійовича та виступи присутніх щодо визначення та стан підготовки місць масового відпочинку людей на водних об`єктах Тетіївської міської територіальної громади до прийняття відпочиваючих.

За результатами доповідей та з урахуванням їх обговорення

 

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

2.1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

Відділу житлово-комунального господарства, надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, старостам виконавчого комітету Тетіївської міської ради

 

2.2. В межах компетенції визначити та забезпечити обладнання місць масового відпочинку людей біля водних об`єктів відповідно до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 10 квітня 2017 року № 301 та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 04 травня 2017 року за № 566/30434 .

 

 Термін : до 15 квітня 2021 року

 

2.3. Затвердити План заходів щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Тетіївської міської територіальної громади у 2021 році згідно з додатком 2.

 

Термін : до початку купального сезону

2.4. Встановити заборонні знаки та стенди з попереджувальними написами про небезпеку у стихійних місцях відпочинку людей на водних об`єктах, що не пристосовані для купання з визначенням відповідальних осіб.

 

Термін : до початку купального сезону

 

2.4. Забезпечити виконання вимог розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 06 серпня 2018 року № 432 «Про забезпечення безпеки та запобігання загибелі людей на водних об’єктах Київської області» в межах компетенції.

Термін: постійно

2.5. Утворити комісію з перевірки готовності водних об’єктів до купального сезону та залучити представників від Тетіївського РС ГУ ДСНС в Київській області, відділення № 3 Білоцерківського районного управління поліції ГУ НП в Київській області.

Термін : до 01 червня 2021 року

2.6. За підсумками купального сезону 2021 року поінформувати секретаріат Тетіївської міської територіальної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про кількість небезпечних подій (надзвичайних ситуацій), пов’язаних із загибеллю людей на водних об’єктах (cz_tetiiv_rda@ukr.net).

Термін: після підбиття підсумків купального сезону 2021 року

 

Питання 3:

СЛУХАЛИ: т.в.о начальника  9-ДПРЧ (м. Тетіїв) 1-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області (м. Біла Церква) капітана служби цивільного захисту                                                                                                           Присяжнюка Сергія  Петровича щодо затвердження Плану залучення сил та засобів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту до гасіння пожеж у Тетіївській міській територіальній громаді.

 

З метою залучення сил та засобів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту до гасіння пожеж у Тетіївській міській територіальній громаді -

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

            1.  Затвердити План залучення сил та засобів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту до гасіння пожеж у Тетіївській міській територіальній громаді (додаток 3).

                2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на т.в.о начальника  9-ДПРЧ (м. Тетіїв) 1-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області (м. Біла Церква) капітана служби цивільного захисту Присяжнюка С. П.

 

Питання 4:

СЛУХАЛИ:  «Про вжиття заходів із запобігання поширенню гострою респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом  SARS-CoV-2 на території Тетіївської міської територіальної громади».

 

ДОПОВІДАЧІ:

 

завідувач Білоцерківського міськрайонного відділу лабораторних досліджень державного управління «Київський обласний лабораторний центр» МОЗ України Воєводін А.В.;

міський голова Тетіївської міської ради Балагура Б.О;

в.о. головного спеціаліста з питань цивільного захисту, мобілізаційної, оборонної роботи відділу житлово комунального господарства та цивільного захисту  виконавчого комітету Тетіївської міської ради  Шмаркатюка І.А.

Згідно з інформацією завідувача Білоцерківського міськрайонного відділу лабораторних досліджень державного управління «Київський обласний лабораторний центр» МОЗ України Воєводіна А.В. з 26.03.2021 р. по 31.03.2021 в Тетіївській міській територіальній громаді зареєстровано 92 випадки захворювання на COVID-19 (28,1 на 10 тис. населення) проти 58 (18,4) – за попередній період (18.03.-25.03.2021р.), зростання в 1,6 рази.

Найбільшу кількість підтверджених випадків COVID-19  зареєстровано у м. Тетіїв – 55 (за минулий – 25, ріст  в 2,2 рази).

КОМІСІЯ ВИРІШИЛА:

  1. Інформацію доповідачів взяти до відома.

 

Відділенню № 3 Білоцерківського районного управління поліції ГУ НП в Київській області,

                                                   Тетіївському РУ Головного

                                                   управління Держпродспоживслужби у

                                                   Київській області

  1. Посилити контроль за виконанням обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, передбаченого постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами) та рішення позачергового засідання Тетіївської міської територіальної комісії  з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (протокол №4 від 23 березня 2021 року).

 

Термін:   на     час    запровадження

посилених протиепідемічних заходів

 

Відділу освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради

 

  1.  З метою недопущення поширення інфекційного захворювання та у зв`язку з перевищенням епідеміологічного порогу в Кашперівському закладі дошкільної освіти я/с «Ромашка» призупинити діяльність закладу.

 

Термін: 31 березня по 13 квітня 2021

року включно.

  1. Звернутись до Білоцерківського міськрайонного відділу лабораторних досліджень державного управління «Київський обласний лабораторний центр» МОЗ України щодо проведення дезінфекційних заходів в Кашперівському закладі дошкільної освіти я/с «Ромашка».

    Термін: Негайно

     

  2. Після закінчення вимушених карантинних обмежень Кашперівському закладі дошкільної освіти я/с «Ромашка» допускати у заклад за наявності медичної довідки від лікаря.
  3.  

    Термін: Після 14 квітня 2021 року

     

    Відділу освіти виконавчого комітету Тетіївської міської ради,

    «КНП»Тетіївський ЦПМСД»,

    Білоцерківському МВЛД ДУ    «Київський ОЛЦ МОЗ України»

  4. Провести спільну нараду з керівниками дошкільних навчальних закладів та закладів загальної освіти з медичними працівниками щодо відпрацювання алгоритму дій під час пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», а також пов`язаними з іншими захворюваннями.  
  5.  

    Термін: з 5 по 9 квітня 2021 року

                                                       

     

    Відділу інформаційної політики

    виконавчого комітету Тетіївської

    міської ради

  6. Провести широке інформування та роз’яснювальну роботу серед населення міської територіальної громади щодо важливості вакцинації по боротьбі з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
  7. Термін: Постійно

     

     

                   Голова комісії                                                     Богдан БАЛАГУРА

     

     

             Секретар комісії                                                Іван ШМАРКАТЮК

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь