Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Послуга під ключ: купив авто і виїхав з автосалону з державною реєстрацією

Дата: 13.05.2023 19:19
Кількість переглядів: 47

Автосалони із серпня нинішнього року зможуть представляти інтереси своїх клієнтів у сервісних центрах МВС для реєстрації нових транспортних засобів. При цьому отримання «транзитних» номерних знаків, які раніше були обов’язковими, тепер не вимагатиметься.

Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 437 (https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-poriadkiv-zatverdzhenykh-postanovamy-kabinetu-ministriv-ukrainy-vid-7-s437-20523) від 02 травня 2023 року, яка дозволяє покупцеві нового транспортного засобу покласти представницькі функції в сервісних центрах МВС на юридичну особу, яка продає авто чи мотоцикл. Ця Постанова набуде чинності через три місяці з дня її опублікування, тобто 6 серпня 2023 року.
«Зараз ми надаємо право автосалонам за бажанням покупця, без нотаріальної довіреності, подавати документи на реєстрацію транспортного засобу до сервісних центрів МВС, отримувати номерні знаки та свідоцтво про реєстрацію. Тобто купуючи автомобіль, особа виїздить з автосалону із зареєстрованим транспортним засобом, не здійснюючи візит у сервісний центр МВС», — зазначив заступник Міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.
Купуючи транспортний засіб в автосалоні, покупець зможе не їхати в сервісний центр МВС щоб його зареєструвати — за нього це зможе зробити представник автосалону. Для цього подається заява від імені покупця відповідно до договору купівлі-продажу із зазначенням умов на вчинення реєстраційних дій, документи, які необхідні для реєстрації нового транспортного засобу, та довіреність на перереєстрацію, яка формується засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів та підписується покупцем в електронній або паперовій формі.
Тобто дилери, які продають нові транспортні засоби, від серпня зможуть віддавати покупцю авто уже зареєстроване в Україні — з номерним знаком державної реєстрації та зі свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу одразу вже на ім’я цього власника просто із салону. Відтак, покупець нового авто зможе не звертатись до сервісних центрів МВС особисто.
Раніше при купівлі нового авто обов’язковим було отримання номерних знаків для разових поїздок — «транзитних» номерних знаків. Із серпня це буде не обов’язковим для покупців нових автівок. Оскільки, якщо транспортний засіб буде зареєстровано без того, що авто фізично покидає приміщення або парковку автосалону, то можна і не отримувати ці номерні знаки для разових поїздок.
Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук (https://www.facebook.com/hsc.gov.ua). Відповіді на найпоширеніші питання можна знайти на сайті (https://hsc.gov.ua/index/poslugi/faq/).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь