Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

НОВІ ПЕРЕМОГИ НАШИХ АРТИСТІВ

Дата: 12.01.2017 13:29
Кількість переглядів: 28

Торік дитячому фольклорно-етнографічному ансамблю "Бурківчанка" було присвоєно звання зразкового. У цьому році учасники колективу довели, що гідні носити це звання, зайнявши друге місце серед сорока учасників VI обласного фестивалю конкурсу фольклору й етнографії ім. П.П.Чубинського "Онуки полянські", що проходив нещодавно в місті Обухів.

Справжнім ентузіастом своєї справи є Галина Петрівна Ящук, що вже понад десять років є керівником колективу. Галина Петрівна працює вчителем музики в школі та очолює Бурківецький будинок культури. Свою любов до пісні та звичаїв і обрядів рідного краю вона прищеплює не тільки дітям та онукам, але й школярам та молоді села. Онук Галини Петрівни Дмитрик Арапов є наймолодшим учасником колективу - співає, декламує вірші, та й сам пробує писати. Любить співати і старша дочка Галини Петрівни та її діти, а молодша донька Мирослава закінчила училище культури і працює художнім керівником.

Всього в колективі 17 дітей. Кожен з них – по своєму талановитий і неповторний. В репертуарі "Бурківчанки" багато обрядових дійств - Івана Купала, Зелена неділя, Медовий спас, щедрівки, колядки, українське весілля, обжинки, зажинки. На цьогорічному фестивалі "Онуки полянські" колектив продемонстрував свято Івана Купала, як його з давніх-давен відзначали на Тетіївщині. Справжніми артистами показали себе юні учасники колективу - Анюта Бабюк, Сергій Бабюк, Юлія Заєць, Анастасія Копашинська, Аліна Ліпінська, Наталія Моргун, Аліна Моргун, Світлана Наконечна, Анастасія Невяровська, Тетяна Гарник, Олександр Заєць, Олена Нижник, Дмитро Арапов, Валентина Моргун.

"Бурківчанка" неодноразово ставала переможцем та лауреатом різноманітних обласних фестивалів і конкурсів, була переможцем Міжрегіонального фестивалю "На кордоні областей" в с. Правилівка Вінницької області. В минулому році колектив чудово показав себе на обласному фестивалі Івана Купала у селі Проців Бориспільського району, неодноразово "Бурківчанка" виступала і в музеї під відкритим небом у Пирогові.

Цей колектив цікавий не тільки досконалим виконанням пісень, але й акторською майстерністю, і своїми костюмами. Діти виступають у справжніх полотняних сорочках з вишивками, що відтворюють колорит нашого краю, яким уже багато років...

-    Ларисо Петрівно, - запитую я, - а якими ще недавніми здобутками можуть похвалитися наші учасники художньої самодіяльності?

-    Днями у Києві відбувся Міжнародний фестиваль "Пісенний вернісаж Євро-2012", в якому взяв участь наш земляк Олексій Задирако, художній керівник районного Будинку культури. Він вийшов до третього туру і став лауреатом цього фестивалю.

Олексій не так давно в Тетієві, але встиг полюбитися нашим краянам, його оксамитовий баритон подобається слухати як дорослим, так і дітям. Без участі цього талановитого співака не обходиться жоден районний концерт чи святкове дійство.

Але, окрім того, що співає сам, Олексій навчає естрадного співу дітей. Він став організатором ансамблю районного Будинку культури, виступи якого користуються великим успіхом у глядачів.

Олексій Задирако був неодноразовим переможцем конкурсів естрадної пісні "Київщина молода. Нові імена", обласного фестивалю "Червона рута", міжрегіонального фестивалю "На кордоні областей" у с. Правилівка на Вінниччині.

Сподіваємось, що і в майбутньому попереду у наших талановитих земляків багато перемог, - так закінчила свою розповідь Л.П.Архангельська.

***

Мені вдалося поспілкуватися і з самими конкурсантами, про яких вище йшла мова. Учасники зразкового дитячого фольклорно-етнографічного ансамблю "Бурківчанка" щиро дякували за фінансування поїздки на обласний фестиваль відділу культури та туризму райдержадміністрації на чолі з Л.П.Архангельською, а керівник колективу Г.П.Ящук відзначила велику заслугу батьків юних артистів, що всіляко підтримують "Бурківчанку" в усіх її починаннях.

Олексій Задирако теж подякував за підтримку і розуміння начальнику відділу культури і туризму РДА Л.П.Архангельській, а ще висловив щиру вдячність спонсорам поїздки на міжнародний фестиваль - голові правління ПСП "Слобода" П.О.Марисику, керівнику СВК "П'ятигори"  Н.І.Мотуз, приватному підприємцю А.В.Кущенко.

 

Леся ІВАНЧЕНКО

за матеріалами газети "Тетіївська земля"

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь