Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

МУЗИЧНА ШКОЛА ДАЛА СТАРТ ДЛЯ ТВОРЧОГО РОСТУ НЕ ОДНОМУ ПОКОЛІННЮ ТЕТЇЇВЧАН

Дата: 12.01.2017 13:09
Кількість переглядів: 24

Закінчився навчальний рік. Школи ніби осиротіли без галасливої юрби учнів. Заход­жу до музичної школи, її коридорами стелить­ся тиша. А ще зовсім недавно тут щодня зву­чала музика, лунав спів, наполегливі учні протоптували шлях до Країни знань. Прямую до директорського кабінету. На стінах кори­дору - фотовиставка, що яскраво демонст­рує, яким насиченим на події е життя у му­зичній школі. Директор музичної школи Ана­толій Петрович Соболівський розповідає, як пройшов цей навчальний рік у їхньому закладі.

Цьогоріч наша школа випустила 24 учні, 11 з яких - відмінники навчання. Радує те, що багато наших дітей мають намір здобувати музичну осві­ту у вищих навчальних закладах.

А загалом у нас навчається 175 дітей по класу фортепіано, акордеону, баяна, бандури, духових інструментів, гітари та сольного співу. Учні, що відвідують школу, - не лише жителі міста. У нас вчаться і діти із сіл району. Отже, на брак вихо­ванців не скаржимося.

- А що ж потрібно, аби призвичаїтися до цього виду мистецтва?

- Передовсім треба мати бажання завзято і на­полегливо працювати. Успіх у музиці на 10% зале­жить від здібностей і на 90% - від наполегливості. А вчителі, в свою чергу, допомагають учням повіри­ти у власні сили. У нас працюють 17 кваліфікова­них викладачів. Колектив постійно тримає високу планку, творчо розвивається і вправі нести звання зразкового. Головне наше завдання - знайти клю­чик до дитячих сердець. Гордимося кожним, хто в нас навчається чи навчався. Усі вони по-своєму чу­дові. А щодо учнів, які досягли найліпших резуль­татів, то їх також є чимало...

- Розкажіть про їх здобутки.

- Цей навчальний рік видався особливо плідним на перемоги для наших піаністів, які брали участь в різних фестивалях та конкурсах. Так, перемож­цем Всеукраїнського конкурсу юних піаністів Оле­ни Вериківської став Максим Гелбутівський, учень    Тетіївського НВК. На обласному фестивалі дитя­чої творчості «Дебют» в номінації «фортепіанний дует» отримали дипломи Іра Демцюра (ЗОШ №4) і Діана Пересада (ЗОШ №3). У цьому ж конкурсі друге місце здобув фортепіанний дует Олега Хохича та Андрія Паламарчука, обидва хлопці - учні Тетіївської ЗОШ №1. Наприкінці квітня у Києві пройшов перший Міжнародний інструментальний конкурс Євгена Станковича, де Іра Демцюра та Діана Пересада отримали спеціальний диплом за елегантність інтерпретації п'єси «Сніжинки» О.Цфасмана, а дует Максима Гелбутівського та Зоряни Нестеренко (6 років) став дипломантом конкурсу. Також високий рівень виконавчої май­стерності показала Аня Срібна із Кашперівки, яка взяла участь у 16-му регіональному конкурсі-огляді юних піаністів. На цих дітей ми покладаємо великі надії.

-За здобутками дітей, звісно ж, стоять їхні вчи­телі. Хто вони?

- Двоє наших юних талантів - Андрій Паламар­чук та Зоряна Нестеренко - вихованці Сусанни Ан­дріївни Саркісян, всі інші наші переможці навча­ються у Наталії Ігорівни Молодожені. До речі, на Міжнародному інструментальному конкурсі їй вру­чили диплом за високий рівень підготовки учнів. Як директор, про Наталю Ігорівну скажу, що вона добра, щира людина, сумлінний і відповідальний викладач/справжній ентузіаст своєї справи.

- Сьогодні двоповерхове приміщення музич­ної школи має охайний вигляд. Що зроблено для комфортного перебування тут учнів та вчи­телів?

- Відновлено фасад будівлі, облаштовано внутрішні туалети, навколо школи ми посадили вишневий сад, який згодом милуватиме нас своїм цвітінням і даруватиме влітку смачні ягоди.

Анатолій Петрович впевнений, що праця їхньо­го колективу недаремна - у відповідь вихованці музичної школи і надалі тішитимуть своїми здо­бутками і викладачів, і поціновувачів високого ми­стецтва.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь