Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

КИЇВЩИНА СТАЛА ЛІДЕРОМ У РЕЙТИНГУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ

Дата: 12.01.2017 13:14
Кількість переглядів: 34

20 червня ц.р. голова Київської обласної державної адміністрації А.Й.ПРИСЯЖНЮК провів прес-конференцію для журналістів обласних ЗМІ. Він сказав, що за результатами комплексної оцінки діяльності регіональних органів виконавчої влади Київська область посіла почесне 1-е місце серед областей у рейтингу соціально-економічного розвитку регіонів України. "Це дуже добрий результат. Усі ці досягнення - це самовіддана праця людей Київщини та результат впровадження соціальних та економічних реформ Президента та Уряду України", - зазначив Анатолій Присяжний.

Рейтинг щоквартально складається Держкомстатом на підставі найбільш повних та достовірних статистичних даних. Враховуються основні показники за такими напрямами, як економічний розвиток; інвестиційна та інноваційна діяльність; державні фінанси; споживчий ринок; населення та ринок праці; житлово-комунальне господарство; захист прав дитини; рівень злочинності.

Названо основні досягнення у розвитку Київщини

На прес-конференції А.Й.Присяжнюк розповів журналістам, що на Київщині середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника зросла майже на 20% і зараз складає 2882 грн. Відповідно соціальна допомога всіх видів та її виплата здійснюється вчасно і в повному обсязі. "За це нам довелося поборотися, виплачуючи успадковані від наших попередників борги, але зараз ситуацію стабілізовано," - зазначив голова облдержадміністрації.

Водночас він повідомив, що в область залучено 16 млрд. грн. інвестицій, які вкладено у 500 інвестиційних проектів. Серед них, наприклад, такі соціально-значущі об'єкти, як найбільші в Україні хлібокомбінат на Васильківщині та завод дитячого харчування у Яготині.

Завдяки державній підтримці за останні 2 роки в рамках обласної програми "50 проектів голови облдержадміністрації" 300 шкіл оснащено Інтернетом та до кінця року буде забезпечено область шкільними автобусами (у цьому році 80шт). Розпочато програму підтримки талановитих дітей. Це стипендії переможцям олімпіад, конкурс "Я гордість і надія Київщини", створення малої академії наук, оздоровлення 500 талановитих дітей за кордоном, будівництво 50 дитячих будинків сімейного типу у різних районах області. "І цей перелік можна продовжувати і продовжувати. Але ми не збираємося зупинятися. Зараз вже зрозуміло, що економічний фундамент закладено, і ми можемо сфокусувати увагу на питаннях соціального захисту населення Київщини" – зазначив голова облдержадміністрації.

В наступному році Київщина буде мати сучасний перинатальний центр

Сесією Київської обласної ради виділено кошти для виготовлення проектно-кошторисної докумен- тації Київського обласного пренатального центру, введення в експлуатацію якого очікується в грудні 2013 року.

Водночас розпорядженням голови облдержадміністрації затверджено перелік об'єктів соціальної інфраструктури, які буде побудовано, реконструйовано або капітально відремонтовано в області. Серед них; Рентген-діагностичне відділення Броварської та Вишгородської районної лікарень, завершення будівництва Центру гемодіалізу та штучної нирки у м. Біла Церква, школи у с. Карапиші Миронівського району, с. Саварка Богуславського району, м. Узин Білоцерківського району, будинки культури в с. Лука Таращанського району та с. Антонів Сквирського району. Заплановано ввести в експлуатацію майже 100 відреконструйованих та відремонтованих спортивних об'єктів. "Йдеться вже не просто про подолання кризових явищ, а про перетворення Київщини на територію економічного зростання та інтенсивного розвитку соціальної сфери. Це - генеральна мета діяльності обласної влади на найближчу перспективу. І для її досягнення ми вже поставили перед собою багато конкретних завдань, прив'язаних до чітко визначених строків" - підсумував свою зустріч з журналістами голова облдержадміністрації А. Й. Присяжнюк.

Підвищення заробітної плати в області - це завдання номер один

Про це голова Київської облдержадміністрації Ф.Й.Присяжнюк сказав на черговому брифінгу. Він зазначив, що незважаючи на те, що на Київщині одна з найвищих заробітних плат, ми повинні працювати над цим питанням. Тому підвищення заробітної плати - це завдання №1. Разом з цим треба створювати нові робочі місця шляхом відкриття нових підприємств та залучення інвестицій. Ще одне завдання - це допомога та розвиток фермерських господарств та загалом сільського господарства шляхом втілення державних та регіональних програм щодо підтримки цієї галузі. "Саме програма будівництва овочесховищ доказала, що ми на вірному шляху. Завдяки побудованим в минулому році сховищам ми зуміли забезпечити овочами не тільки свою область, але й Київ" - сказав А.Й. Присяжнюк. Серед інших завдань найближчої перспективи він назвав завершення комп'ютеризації шкіл та запровадження електронних бібліотек за програмою "Бібіліоміст", завершення інвентаризації земель та систематизування видачі земельних актів, створення технопарку в Фастівському районі, для якого вже виділено майже 150 гектарів землі.

Програма "Київщина без окраїн" сьогодні дала реальні результати

А.Й.Присяжнюк констатував, що програма "Київщина без окраїн" дала поштовх до розвитку Іванківського та Поліського районів. Тих районів, які ще вчора вважалися втраченими для Київщини. За його словами, є інвестори, які вкладають і готові далі розвивати цей край, зокрема в цих районах вже обробляється понад 20 тисяч гектарів землі. Розпочинається будівництво заводу по виготовленню пілетів та електростанції, яка працюватиме на альтернативних видах палива. Водночас за сприяння /ряду на Київщині повністю ліквідовані всі звалища пестицидів.

Сергій КОСИНОВ,

прес-служба Київської облдержадміністрації

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь