Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обмін та відновлення посвідчення водія знову доступні онлайн

Дата: 17.10.2022 09:09
Кількість переглядів: 33

Головний сервісний центр МВС спільно з ДП «ІНФОТЕХ» та Укрпоштою відновлює онлан послугу, яку було призупинено з міркувань безпеки через повномасштабне вторгнення росії в Україну.
Відтепер знову можна замовити обмін та відновлення посвідчення водія через Електронний кабінет водія. Фахівцями Головного сервісного центру МВС був відпрацьований алгоритм, який дозволяє перезапустити одну з найбільш популярних онлайн послуг у безпечному форматі. Для користувачів онлайн сервісу фактично нічого не змінюється: як і раніше через смартфон чи ноутбук можна замовити послугу в кілька кліків. Водночас забрати посвідчення можна буде особисто як у будь-якому найближчому сервісному центрі МВС, так і через сервіс поштового оператора.
«Щодня до 142-ох діючих сервісних центрів МВС звертаються близько 2 тисяч клієнтів для обміну посвідчення водія. І вже відсьогодні таку операціюможливо замовити онлайн. Відтак забрати готовий документ можна буде або в зручному для себе сервісному центрі МВС або в найближчому відділені Укрпошти, чи навіть замовити доставку кур’єром Укрпошти додому», — зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.
 
Орієнтовна вартість послуги — 254 грн за бланк посвідчення, 26 грн за адмінпослуги сервісного центру МВС та 294 грн за логістичні витрати, може бути також нарахована комісія банку.
 
Послуги обміну посвідчення водія надаються у таких випадках:
⦁ у разі непридатності посвідчення для подальшого користування (зіпсоване, записи не читаються тощо):⦁ у разі зміни персональних даних власника (прізвище, прізвище, ім’я, по батькові, стать — проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну);⦁ за бажанням власника (наприклад, з метою отримання більш сучасного бланку, або уточнення персональних даних латинськими літерами, заміни фото тощо);⦁ після закінчення строку дії.Послуги відновлення посвідчення водія надаються у таких випадках:⦁ у разі крадіжки (тоді потрібно для початку звернутись до поліції);⦁ у разі втрати.
 
Нагадаємо: для того, щоб здійснити обмін або відновлення посвідчення водія необхідно
⦁ авторизуватися в Електронному кабінеті водія, обравши зручний спосіб — за допомогою електронного підпису, BankID або Дія.Підпису;⦁ у меню послуг обрати пункт «Електронні послуги», потім знайти та вибрати «Відновлення та обмін посвідчення водія»;⦁ перевірити правильність контактних даних та в блоці «Обрати причину» позначити один із запропонованих варіантів;⦁ заповнити усі обов’язкові поля заявки;⦁ обрати зручний вам сервісний центр МВС, або поштове відділення національного оператора поштового сервісу в якому плануєте отримати виготовлене посвідчення водія;⦁ підписати заяву за допомогою електронного підпису, BankID або Дія.Підпису;⦁ сплатити за послугу особистою банківською картою;⦁ отримати автоматичне повідомлення щодо успішної подачі заявки на отримання послуги «Відновлення та обмін посвідчення водія», на цьому етапі вже можна слідкувати в Електронному кабінеті водія зміни у статусі заявки;⦁ отримати готове посвідчення водія особисто в сервісному центрі МВС або на поштовому відділенні Укрпошти.
Тривалість надання послуги — до 10 днів. Важливо, що як тільки буде оформлено заявку на обмін або відновлення посвідчення водія, старе посвідчення зникне з Електронного кабінету водія та застосунку Дія і вже нове з’явиться після особистого отримання документу.
Як скористатися послугою в кілька кліків — розповідаємо у відеоінструкції за цим посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=_h7QBXns370 .
 
Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь