Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив 30 штучних гніздівель для вухатої сови та совки

Дата: 26.11.2021 11:02
Кількість переглядів: 24

Збереження рідкісних видів птахів: ДТЕК Київські регіональні електромережі встановив 30 штучних гніздівель для вухатої сови та совки

 

Фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі встановили у Дендрологічному парку «Олександрія» Національної академії наук України*, що у м. Біла Церква Київської області, 30 штучних гніздівель для сов. Так допомагають зберегти рідкісні види цього птаха, занесені до Червоної книги України та Бернської Конвенції.

Совка та вухата сова — рідкісні види сови на території України, занесені до Бернської Конвенції про охорону дикої флори і фауни, Конвенції CITES та Червоної книги України. Чисельність цих птахів зменшується через людську діяльність, а саме вирубку лісів та лісопаркових зон. Щоб допомогти зберегти популяцію сов, фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі виготовляють та монтують на деревах штучні гніздування. Це особливі ящики, які імітують дупло дерева.

«ДТЕК трансформує бізнес відповідно до Нової стратегії 2030, заснованої на принципах ESG, цінностях та відповідальності за прогрес у досягненні цілей сталого розвитку Глобального договору ООН. У минулому році ми почали встановлювати спеціальні платформи для гнізд лелек. Завдяки такій ініціативі ми зберегли близько 200 білих лелек, 120 з яких — пташенята. В цьому році ми продовжили укріплювати гнізда лелек та встановлюємо 50 платформ у Київській області. Крім того, наразі ми подбали про популяцію сов та встановили 30 штучних гніздівель. Ці наші ініціативи відповідають Цілі сталого розвитку №15 «Збереження екосистем суші» ГД ООН», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Штучні домівки фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі власноруч виготовили і за допомогою автовишки встановили на найбільш зручній для сов висоті — 5-7 метрів. Місця для встановлення узгоджувалися з представниками Дендрологічного парку «Олександрія» Національної академії наук України.

«Раніше біля одного з ставків, що в парку, стояла стара липа і в ній жила сова. Протягом трьох років я кожного дня спостерігав за цією совою: як вона виводила пташенят, приносила їм їжу. В цьому році липа впала і тепер сові немає де жити. Завдяки встановленим енергетиками штучним гніздівлям для сов ми сподіваємося, що їх популяція в парку збільшиться», — наголосив єгер Григорій Тіга.

Коротке відео про те, як спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі встановлюють штучні гніздівлі для сов можна за посиланням.

Як повідомлялося раніше, у 2020 році ДТЕК Київські регіональні електромережі долучився до програми орнітологічної безпеки ДТЕК Мережі. В минулому році оператор системи розподілу встановив 41 платформу для гнізд лелек в області. У цьому році компанія взяла участь в еколого-просвітницькому проєкті #Лелеченьки та встановлює 50 платформ для гнізд лелек.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь