Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДТЕК Київські регіональні електромережі у 2021 році встановить 50 платформ для гнізд лелек в області

Дата: 21.09.2021 15:39
Кількість переглядів: 22

 

Київська область, 21 вересня 2021

ДТЕК Київські регіональні електромережі долучився до еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки, який запустив операційний холдинг ДТЕК Мережі. Головна його мета — допомогти зберегти в Україні популяцію білого лелеки та привернути увагу суспільства до проблеми скорочення біорізноманіття та захисту довкілля. В рамках проєкту фахівці компанії протягом вересня-жовтня встановлять 50 платформ для гнізд лелек в Київській області. Таким чином компанія захистить птахів від ураження струмом та мінімізує ризики аварійних відключень електроенергії у клієнтів через обрушення гнізд на лінії електропередачі.

«ДТЕК трансформує бізнес згідно Нової стратегії 2030, заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності за прогрес у досягненні Цілей Сталого розвитку Глобального договору ООН. Необхідність встановлення спеціальних конструкцій викликана тим, що лелеки дуже часто облаштовують свої гнізда на електроопорах. Гнізда вагою до 500 кг створюють небезпеку і для птахів, і для стабільного електропостачання клієнтам. У 2021 році в рамках проєкту #Лелеченьки ми протягом одного місяця встановимо у Київській області рекордну кількість платформ для гнізд лелек – 50. Фахівці компанії вже визначили місця і готують конструкції до встановлення», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.

Штучні платформи для гнізд — це міцні кошики з металевих прутів. Вони кріпляться до електроопори вище рівня електричних проводів. Така конструкція не дає важкому гнізду сповзти на лінії. Вона захищає гніздо від руйнування, птахів від удару струмом, а лінії — від коротких замикань і позапланових відключень.

Раніше ДТЕК Київські регіональні електромережі вже встановив 41 платформу для гнізд лелек на Київщині. Завдяки цій ініціативі компанія захистила від загибелі близько 200 птахів, занесених до Бернської Конвенції про охорону дикої флори та фауни та природних середовищ існування в Європі*.

Крім того, в цьому році ДТЕК Київські регіональні електромережі розширив програму орнітологічної безпеки. Так фахівці почали встановлювати спеціальні кожухи на ізолятори та проводи. Ці полімерні захисні кожухи перешкоджають зіткненню птахів з деталями, що перебувають під напругою. Вони легкі, міцні, атмосферостійкі, термін їх експлуатації — до 40 років.

Коротке відео як спеціалісти виготовляють платформи для гнізд лелек можна подивитися за посиланням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь