Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ ОТРИМУВАЧІВ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ

Дата: 06.05.2021 15:11
Кількість переглядів: 38

Житлова субсидія з травня 2021 року.
З 1 травня 2021 року усім, хто бажає отримувати субсидію, потрібно подати нову заяву та пакет супровідних документів для її подальшого призначення. Автоматичного продовження субсидії не буде.
Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2021 №420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій.
Відтак, на наступний термін житлова субсидія буде призначатися з травня 2021 року по квітень 2022 року лише в готівковій формі та після подання нової заяви про надання житлової субсидії. Крім заяви, потрібно подати декларацію про доходи та витрати, договір найму (оренди) житла (за наявності), копію договору про реструктуризацію заборгованості з оплати ЖКП (за наявності).
Житлова субсидія особам, які звернулися на її отримання у травні-вересні 2021 року, буде призначатися, починаючи з травня 2021 року.
Відтепер субсидія не призначається, якщо :
✅будь –хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства має у власності транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда і причепа);
✅більше ніж один транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа);
✅має заборгованість із аліментів;
✅будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї протягом 12 місяців перед зверненням здійснив купівлю земельної ділянки, квартири, транспортного засобу, цінних паперів, віртуальні активи, іноземну валюту, банківські метали, будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку на суму, що перевищує 50 тис.грн.;
✅ будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї має у володінні більше ніж одне житлове приміщення, крім житла, яке розташоване на тимчасово окупованій території;
✅будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї на дату призначення житлової субсидії має на банківському рахунку кошти в сумі, що перевищують 25-кратний розмір прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб станом на 1 січня року, в якому призначається субсидія (наразі ця сума становить 56 750 грн.);
✅будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї не навчався, не працював і не мав офіційного статусу безробітного за інформацією ДПС та Пенсійного фонду, не мав жодних доходів, що враховуються при призначенні субсидій або ж мав середньомісячний сукупний дохід, що не перевищував розміру мінімальної заробітної плати; Також субсидію не призначать, якщо за таку особу не сплачено бодай мінімальну суму єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
✅будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї перебував за кордоном безперервно понад 60 днів (без урахування відрядження, лікування, навчання або догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку);
✅будь-хто зі складу домогосподарства або член сім’ї має заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів;
✅площа житла становить більше 130 кв. метрів для квартири і більше 230 квадратів для будинку. За винятком дитячих будинків сімейного типу, багатодітних родин, прийомних сімей, житлових приміщень для осіб з інвалідністю, що пересуваються на візках;
✅родина не повернула надмірно перераховану (виплачену) суму житлової субсидії за попередні періоди;
✅родина має заборгованість, яка перевищує 340 грн. за всі житлово-комунальні послуги.
У разі наявності заборгованості передбачена можливість до 1 липня 2021 року погасити борги або укласти договір реструктуризації й отримати субсидію з початку неопалювального сезону, в інших випадках з місяця, що настає за місяцем сплати заборгованості.
Житлові субсидії непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, будуть призначатися на понаднормову площу житла (збільшення соціальної норми на 30%), про що необхідно буде зазначити в заяві.
Заяву та декларацію з травня 2021 року можна подати особисто (або уповноваженою особою), надіслати поштою або надіслати в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики з накладанням кваліфікованого електронного підпису або через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.
Заяви будуть прийматися у приміщенні Тетіївської міської ради (1-ий поверх ЦНАП) щоденно, крім вихідних, впродовж травня-вересня 2021 року.
У сільській місцевості документи, необхідні для отримання субсидії, будуть прийматися працівниками віддалених робочих місць управління адміністративних послуг (ЦНАП).
‼️З метою запобігання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, у ЦНАПі буде здійснюватися попередній запис на прийом документів у зручний для громадян час починаючи з 17.05.2021 року, в зв’язку з тим, що Міністерство соціальної політики підготували зміни до форм Заяви про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
Прийом нових звернень буде проводитись лише після затвердження нових бланків ЗАЯВИ та ДЕКЛАРАЦІЇ, які на теперішній час знаходяться на погодженні в Мінсоцполітики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь