Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Для запобігання аваріям фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі розчищають електромережі

Дата: 03.12.2021 16:34
Кількість переглядів: 15

Віталій Шайда: для запобігання аваріям фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі розчищають електромережі

 

ДТЕК Київські регіональні електромережі продовжує планові роботи з розчистки трас. З початку року спеціалісти компанії розчистили понад 3 тисячі кілометрів електромереж. Вчасно обрізані дерева та кущі знижують ризик обриву ліній, особливо при сильних поривах вітру, допомагає уникнути відключення для клієнтів. Про це очільник компанії наголосив під час онлайн-спілкування із клієнтами ДТЕК Київські регіональні електромережі у Facebook у рамках проєкту #СпитайПроСвітло.

«ДТЕК – надійна, відповідальна компанія, яка піклується про своїх клієнтів та робить усе, аби в їхніх оселях завжди були світло та комфорт. Кожного року фахівцями компанії проводиться масштабна робота з обрізки гілля. З початку 2021 року ми розчистили понад 3 тис. км електроліній, а у планах до кінця року обрізати майже 4 тис. км, – розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда. – Однак, цього недостатньо – під час негоди найбільше поривів ліній та вимкнень стається саме на лініях 0,4 кВ, поруч з будинками та садами мешканців. Головна причина – це невчасно обрізане гілля».

За словами очільника, займатися розчисткою трас від гілля дерев та порослі, повинні не тільки працівники ДТЕК Київські регіональні електромережі. Згідно правил, відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є їх власники та землекористувачі. Тобто мешканці приватного сектора повинні обрізати дерева та кущі на власних подвір’ях та присадибних ділянках. Фахівці компанії, в свою чергу, проводять планову обрізку дерев, які ростуть в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі.

Для організації роботи з розчищення трас електроліній у всіх районах області розробляються відповідні графіки. Ці планові роботи компанія оприлюднює на своєму сайті та ознайомлює з ним місцеві органи самоврядування (районні, міські, сільські, селищні ради, тощо). Щоб процес обрізки дерев був безпечним, лінію відключають від електропостачання. Для кожного населеного пункту та вулиці визначається дата та час знеструмлення. Інформацію про причину та тривалість відключення можна перевірити на сайті компанії в розділі «Немає електроенергії». Також про відключення можна дізнатися через мобільний додатком «Мережі онлайн» (додаток доступний в AppStore та Google Play Market) або через приватні повідомлення на сторінці ДТЕК Київські регіональні електромережі у соцмережі Facebook.

Під час прямого ефіру Віталій Шайда відповів на питання від мешканців області для чого спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі планово відключають світло.

Повний запис відеотрансляції #СпитайПроСвітло можна подивитися тут.

 

Довідково: за «Правилами охорони електричних мереж», висаджувати дерева під електролініями заборонено. Щоб не допускати аварійних ситуацій, компанія просить жителів приватного сектора не висаджувати високорослі дерева, а також своєчасно проводити обрізку поблизу ліній. Чистку від зелених насаджень власники або землекористувачі повинні проводитиякщо гілки дерев наблизилися до лінії 0,4 кВ ближче, ніж на 1 метр або якщо гілля нависає над проводами, або ж якщо дерева аварійні та за негоди можуть впасти та пошкодити електромережі — їх необхідно обрізати. Для цього власнику земельної ділянки необхідно подати заявку до ДТЕК Київські регіональні електромережі на відключення, узгодити час і тільки потім обрізати дерева в радіусі не менше метра від лінії електропередачі.

Обов’язок ДТЕК Київські регіональні електромережі — згідно із заявками власників зелених насаджень здійснювати відключення повітряних ліній для безпечного проведення робіт з обрізки дерев. А ось роботи з обрізки дерев виконує сам власник. Робота по обрізці повинна відбуватися організовано, у чітко визначені компанією терміни. Для кожної ділянки електромереж (населеного пункту) визначається час вимкнення. На той момент організовується допуск людей в охоронну зону електроліній 0,4 кВ, які розміщені на території підприємств, установ, організацій, господарських дворів та фермерських господарств. Це робиться для того, щоб власники могли провести обрізку біля трас електроліній на своїх обійстях без загрози для свого здоров’я та життя.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь