Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЖУРНАЛ БОРОТЬБИ З ПОШИРЕННЯМ КОРОНАВІРУСУ COVID-19 НА ТЕРИТОРІЇ ТЕТІЇВСЬКОЇ ГРОМАДИ ЗА 18.03.2020 РІК

Дата: 19.03.2020 06:52
Кількість переглядів: 45

Звітую про заходи в Тетіївській громаді направлені на боротьбу з поширенням коронавірусу за 18 березня.

1. Проведено рейди з метою перевірки виконання мого розпорядження «Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих у м. Тетієві та старостинських округах Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19» від 16 березня зі змінами від 17 березня.

Багато закладів довелося закривати сьогодні в примусовому порядку та вкотре інформувати про відповідальність за порушення.

Особливо відзначився депутат Тетіївської міської ради Михайло Вішталюк, який мабуть вирішив, що на депутатів заборона не розповсюджується і не припинив роботу своїх магазинів, поставивши власні інтереси вище безпеки громади. Але попереджую всіх, депутат – не депутат, правила однакові для всіх і виключень ні для кого не буде.
А наслідки будуть.

Сьогодні Президент України підписав Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)”. А це означає, що із завтрашнього дня порушники будуть притягуватися до відповідальності. Запроваджено адміністративну відповідальність за порушення правил карантину – штраф для громадян: від 17 тис. грн до 34 тис. грн., штраф для посадових осіб: від 34 тис. грн до 170 тис. грн. Існуюча кримінальна відповідальність за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням: штраф зросте з 1 700 грн до 17 000 – 51 000 грн, також можливим є арешт до 6 місяців, обмеження волі до 3 років, позбавлення волі до 3 років, а якщо такі дії спричинили загибель людей – позбавленням волі на 5-8 років;

Вкотре наголошую, що магазини та установи, яким дозволено працювати, мають забезпечити персонал засобами захисту та забезпечити дезінфекцію.

2. Сьогодні в Київській області введено надзвичайну ситуацію, в зв’язку з тим, що вчора коронавірус поширився на Київську область. Згідно з кодексом цивільного захисту, у режимі надзвичайної ситуації:
• призначають відповідального за ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації,
• визначають зону надзвичайної ситуації, прогнозують зону можливого поширення та масштабів наслідків,
• організовується життєзабезпечення постраждалих,
• здійснюється хімічний, інженерний та медичний захист людей від наслідків надзвичайної ситуації.
Режим надзвичайної ситуації відрізняється від надзвичайного стану тим, що він не обмежує права і свободи людей.

3. Прошу жителів громади, які повернулися із країни, де зафіксовано спалах коронавірусу, повідомити про це свого сімейного лікаря а також заповнити онлайн-форму за посиланням. https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdWGcoDrqTq9cikO…/viewform…

І тепер про добрі новини. Станом на 18 березня в Тетіївській громаді жодного випадку захворювання на коронавірус не зафіксовано. Прошу не поширювати чутки та не панікувати! Бережіть себе та своїх близьких!

Міський голова Руслан Майструк.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь