Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЯК ПІДВИЩИТИ ЗАЙНЯТІСТЬ НАСЕЛЕННЯ, ОБГОВОРЮВАЛИ ЗА "КРУГЛИМ СТОЛОМ"

Дата: 12.01.2017 13:36
Кількість переглядів: 42

За ініціативи Тетіївського районного Центру зайнятості на базі міської ради відбулося засідання круглого столу на тему: "Основні шляхи підвищення рівня зайнятості населення Тетіївського району". У засіданні взяли участь: консультант голови районної ради В.Г.Франчук, начальник управління Пенсійного фонду в Тетіївському районі С.В.Дзюба, начальник районного Центру соціальних служб для молоді О.П. Коробко, сільські голови з П'ятигір та Стадниці О.І.Роїк, Ю.І.Сидорчук, керівник СФГ "Світанок" О.П.Лазарук, керівник КП "Житлокомунсервіс" В.П.Гладун, керівник КП "Благоустрій" В.М.Гончарук, приватний підприємець А.В.Кущенко.

Засідання розпочалося із вступної доповіді директора районного Центру зайнятості В.Х. Криворученко. Вона розповіла, що Тетіївський центр зайнятості нині посідає друге місце в області з працевлаштування після Переяслав-Хмельницького та Білоцерківського районів. За перше півріччя цей показник складає 71,2%. Водночас, Валентина Харитонівна підняла й проблемні питання, що стосуються легалізації робочих місць у районі, наголосила на необхідності тісної співпраці між службою зайнятості, місцевою владою та роботодавцями для вирішення питань зайнятості населення.

Розповіла про позитивні зміни у реєстрації даних про особу, що стає на облік. Завдяки тому, що Державний Центр зайнятості спільно з державними установами Пенсійного фонду та податкової інспекції уклали угоду про обмін інформацією в єдиній базі даних, нині порушників законодавства, що подають про себе неправдиві відомості, дуже легко відслідкувати. Так, на сьогодні вже виявлено п'ятеро таких порушників, які тепер відповідатимуть за свої дії по закону.

Мовою цифр доповідь директора доповнила О.О.Марищук, заступник директора Тетіївського центру зайнятості, яка повідомила, що станом на перше півріччя поточного року на обліку в центрі зайнятості, як безробітні, перебувають 1836 осіб (на 31 більше, ніж торік). З питань працевлаштування (за вказаний період) звернулася 761 особа, кількість вакансій у районі є недостатньою для задоволення потреб ринку праці. Навантаження на одне вакантне робоче місце – 13 осіб, хоча у зв'язку із сезонними сільськогосподарськими роботами до кінця року ця цифра зростає до 30. За рівнем освіти на обліку Центру зайнятості переважають особи, що мають професійно-технічну (57%) та середню освіту (20%), повну вищу освіту мають 7%, базову вищу -16%. За віком градація така: 18-35 років - 295, чоловіки від 58 років - 30 осіб, жінки від 53 років - 54 особи, інші - 402 особи. За професійним складом серед незайнятих громадян - 412 робітників, 178 службовців, 192 особи без професії. На даний час вже працевлаштована 701 особа. Найбільше безробітних працевлаштували підприємства: ТОВ "Призма-14", СТОВ "Високе", ДПДГ "Шевченківське", НВК "Агро-Центр", ТОВ "Горошків-Агро", ТОВ "Агро-Дібрівка", ТОВ "ТАК-Агро".

Окремо заступник директора зупинилася на соціальних ініціативах Президента України, де одним із пунктів у напрямку покращення соціальної політики є підтримка працездатного населення.

Під час засідання круглого столу учасники активно обговорювали питання щодо ситуації, яка склалася на ринку праці в районі, та дійшли спільної думки, що основними факторами, які впливають на покращення рівня зайнятості населення, є збереження існуючих та створення нових робочих місць, сприяння розвитку підприємництва та самозайнятості, підвищення рівня зарплати. В результаті були погоджені та схвалені рекомендації, спрямовані на консолідацію спільних зусиль органів влади, служби зайнятості, підприємств, установ та організацій щодо зменшення безробітності у Тетіївському районі.


за матеріалами газети "Тетіївська земля"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь