Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВІДКРИТИЙ КУБОК УКРАЇНИ З КОНТАКТНОГО КАРАТЕ ВІДБУВСЯ В ТЕТІЄВІ

Дата: 12.01.2017 14:14
Кількість переглядів: 131

Наші краяни принесли спортивну славу районові на багатьох престижних змаганнях. А 29 вересня сама Тетіївщина стала місцем проведення спортивних поєдинків близько ста спортсменів (переважно – юних) з різних областей – тут відбувся відкритий Кубок України з контактного карате сіммей-до. Цей вид спорту набув популярності в нашому районі не так вже й давно – лише в 2010 році. А в минулому році в Тетієві вже проходив відкритий Кубок міського голови з контактного карате сіммей-до. Тому багато турбот, пов’язаних з його проведенням, взяла тоді на себе міська рада.

Звісно ж, цьогорічне змагання було незрівнянно масштабнішим. Проходило воно за підтримки благодійного фонду «Майбутнє будуємо разом».

Відкриття змагання в районному Будинку культури стало справжнім спортивним святом, на яке прибули почесні гості – депутат Київської обласної ради, засновник благодійного фонду «Майбутнє будуємо разом» С.В.Кацуба, голова районної  держадміністрації І.І.Миколюк, голова районної ради О.В.Варін, міський голова Р.В.Майструк, Президент Федерації сіммей-до карате Кахіл Салам Фуад, шеф-інструктор Центрального регіону України з контактного карате сіммей-до, головний суддя турніру В.М.Красилівський, віце-президент Федерації, заступник головного судді А.М.Рекунов, а також молоді спортсмени Микола Баух та Олександр Рожанський – неодноразові чемпіони світу з контактних єдиноборств та ще кілька членів суддівської команди.

Після того, як ведуча Світлана Каткова оголосила про початок урочистої частини змагання, прозвучав Державний Гімн України, а після представлення гостей була виконана пісня «Я – України син» (соліст Олексій Задирако).

До слова запрошується голова районної держадміністрації І.І.Миколюк. Він наголошує на тому, що спорт на Тетіївщині – у великій пошані. Зокрема, активно прилучаються до занять фізкультурою та спортом юні жителі району. Окрім двох спортивних шкіл, на Тетіївщині функціонує відділення Центру олімпійської підготовки Київської області. В спортивній школі «Колосок» два роки тому відкрите нове відділення – з греблі на байдарках.

Не тільки шкільна, а й студентська та працююча молодь має тепер змогу проводити своє дозвілля в молодіжному центрі «Креатив», де функціонують секції творчого і спортивного характеру. Цей центр відкрився в Тетієві зовсім недавно.

Радує й те, що на тетіївській землі отримав «постійну прописку» такий вид спорту для сильних та мужніх, як карате, й що сьогодні саме на Тетіївщині проводиться відкритий Кубок України. Керівник району побажав успішно виступити всім учасникам змагання.

Голова районної ради О.В.Варін з гордістю повідомив про те, що спортом активно займаються й дорослі жителі району, в тому числі й депутати та посадові особи органів місцевого самоврядування. Так, депутатська збірна команда  кілька років поспіль бере участь в обласних змаганнях для цієї категорії спортсменів, доволі успішно відстоюючи честь району. А збірній команді Ненадихи випало представити район на обласній спартакіаді «Найспортивніше село Київщини».

Після цього під час музичної паузи гарного настрою присутнім додали учасники творчого колективу спортивно-бального танцю «Сузір’я» Артем Титов та Аліна Ілюхіна.

Звернувся до учасників змагання з добрими побажаннями також міський голова Р.В.Майструк, з ініціативи якого в районі й почав розвиватися цей нетрадиційний для нашого краю вид спорту.

Тепло привітав юних та дорослих спортсменів із такою помітною в їхньому житті подією, як участь у відкритому Кубку України з карате, депутат обласної ради, засновник благодійного фонду «Майбутнє будуємо разом» С.В.Кацуба. Він порадів тому, що представники підростаючого та молодого поколінь Тетіївщини й  інших регіонів України знайшли для себе заняття, яке орієнтує їх на здоровий спосіб життя, гартує тіло  та душу.

Президент Федерації сіммей-до карате Кахіл Салам Фуад зазначив, що це змагання – ще одне підтвердження зростаючої популярності цього виду спорту, й висловив подяку всім, хто в той чи інший спосіб сприяє прилученню дітей та молоді до карате.

Виступив і шеф-інструктор Центрального регіону України з контактного карате сіммей-до, головний суддя турніру В.М.Красилівський.

Учасникам змагання та вболівальникам було представлено дуже авторитетну суддівську команду, до складу якої увійшли, зокрема, і згадані вже неодноразові чемпіони світу з контактного карате сіммей-до Микола Баух та Олександр Рожанський.

***

Учасники змагання, вже одягнені в костюми каратистів (серед них були й малюки дошкільного віку), почувалися в стінах районного Будинку культури, де після урочистої частини з хвилини на хвилину мало початися спортивне змагання, цілком невимушено. Дехто з них проводив зі своїми тренерами розминку перед поєдинками.

І ось вже на татамі запрошується  перша пара – п’ятирічний Артем Манчук  з Тетієва та його такий же юний суперник з Одеси. Приємно, що в цьому першому поєдинку переміг  наш маленький краянин.

Переважній більшості каратистів району випало змагатися з приїжджими спортсменами. Тут слід сказати, що на змагання прибули команди зі Львівщини, Київщини, Дніпропетровщини, Одеси та Одеської області.    Цікаво, що серед спортсменів (як серед гостей, так і серед місцевих) були й дівчатка.

Перемога Артемка Манчука, якому випало виступити першим, стала для місцевих каратистів знаковою: вони вибороли загальнокомандну першість.

Із тридцяти п’яти жителів району, які стали учасниками відкритого Кубка України, особисту першість у своїх вікових та вагових категоріях здобули двадцять два (!) спортсмени. Це  Богдан Лісовенко, Максим Пузиревич, Володимир Пузиревич, Богдан Хохич, Олександр Поміркований, Віктор Кущенко, В’ячеслав Кобець, Василь Коломієць, Владислав  Муль, Іванна Шрамук, Ірина Поліщук, Олександр Щербінський, Володимир Мамідько, Ярослав Поліщук, Владислав Чернявський, Аріана Лавренюк, Вероніка Майструк, Максим Кобець, Олександр Лісовий, Марія Фартушна, Артем Манчук, Євгеній Соловей.

Що ж, серія цих маленьких тріумфів на татамі – це не стільки вияв прихильності фортуни, скільки результат наполегливих тренувань, які здійснювались під керівництвом шеф-інструктора Центрального регіону України з контактного карате сіммей-до В.М.Красилівського. Вітаючи юних та дорослих спортсменів з успішними виступами на відкритому Кубку України, віримо, що нині отримуваний ними спортивний гарт допоможе здобувати їм і життєві перемоги.

    

 

Інформація «ТЗ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь