Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ ВІДДІЛ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ АКТІВ ЦИВІЛЬНОГО СТАНУ ГТУЮ У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПІДВОДИТЬ ПІДСУМКИ РОБОТИ ПЕРШОГО ПІВРІЧЧЯ 2019 РОКУ

Дата: 05.07.2019 10:14
Кількість переглядів: 16

Актами цивільного стану є події та дії, які нерозривно пов’язані з фізичною особою і започатковують, змінюють, доповнюють або припиняють її можливість бути суб’єктом цивільних прав та обов’язків. Державній реєстрації підлягають наступні акти цивільного стану, а саме народження фізичної особи та її походження, шлюб, розірвання шлюбу, зміна імені, смерть.

Державна реєстрація актів цивільного стану є правовим інститутом у державі, спрямованим на забезпечення реалізації прав і свобод громадян, а актові записи є безспірними доказами засвідчених в них юридичних фактів.

Всього за січень – червень 2019 року  складено 493 актових записи цивільного стану.

З них:

  • про народження – 107 (1 – мертвонароджене);
  • про смерть – 283 (1 - смерть до року);
  • про шлюб – 72;
  • про розірвання шлюбу – 24;
  • про зміну імені – 2;
  • поновлено актових записів – 3.

Найпоширенішими жіночими та чоловічими іменами, які були надані дітям при державній реєстрації народження протягом І –го півріччя 2019 року були:

Матвій, Богдан, Максим, Аліна, Поліна, Софія, Анастасія.

Рідковживаними жіночими та чоловічими іменами є :

Чоловічі – Урас, Лев, Семен, Самуїл, Яремія, Семен, Даніель.

Жіночі  Аміна, Ярослава, Емілія, Каміла, Стефанія.

Безпосередньо відділом зареєстровано – 105 народжень, з них 94 свідоцтва про народження було вручено мамам безпосередньо у пологовому відділенні Тетіївської центральної районної лікарні Київської області. Також 52 батьків скористалися адміністративною послугою та подали документи для реєстрації місця проживання новонародженої дитини через Тетіївський районний відділ ДРАЦС ГТУЮ у Київській області.

Загальна кількість укладених шлюбів за січень – червень 2019 року – 72, з них зареєстровано виконкомами сільських, селищних рад району. Послугою відділу з організації проведення державної реєстрації шлюбу з елементами урочистості скористалося – 64 пари.

Кількість зареєстрованих шлюбів громадян України з іноземцями - громадянами держав-членів СНД – 1. Найпоширеніший вік, у якому громадяни вступають у шлюб, серед жінок - 19-24 років, серед чоловіків – 30-35 років.

Розірвали шлюб 24 пари, з них 22 шлюби було розірвано у відділі ДРАЦС (умови – відсутність спільних неповнолітніх дітей та взаємна згода подружжя на розірвання шлюбу) та 2 за рішенням суду. Така кількість державної реєстрації розірвання шлюбу обумовлена змінами в сімейному законодавстві. Зокрема, Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» визначено, що шлюб розірваний судом вважається припиненим з моменту набрання чинності рішенням суду про розірвання шлюбу. Тобто, рішення суду є остаточним документом. На підставі таких рішень протягом січня - червня 2019 року проставлено 49 відміток про розірвання шлюбу в актових записах про шлюб.

Відповідно до Закону України „Про державну реєстрацію актів цивільного стану ” одним із завдань відділу є внесення до актових записів необхідних змін, доповнень та виправлень. Так, за перше півріччя 2019 року кількість розглянутих справ про внесення змін в актові записи цивільного стану становить - 32 справи.

Коли оригінал свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану вкрадено, загублено, пошкоджено чи знищено Законом України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану» передбачено повторну видачу документів відділами державної реєстрації актів цивільного стану. Так, протягом І–го півріччя 2019 року видано повторно 144 свідоцтва про народження, про смерть, про шлюб, про розірвання шлюбу та про зміну імені та видано 410 витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

Працівниками відділу постійно проводиться інформування населення, зокрема щодо змін в законодавстві, функціонування електронних сервісів та новацій Міністерства юстиції. Послугою відділу з проставлення апостилю на документах скористалися – 6 громадян,  електронним сервісом «Звернення у сфері державної реєстрації» скористалися – 63 громадян. Прийнято керівником відділу на особистому прийомі – 32 громадян.

За інформацією начальника Тетіївського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Київській області Ольги Шевчук.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь