Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ТЕТІЇВСЬКА ОТГ ОБИРАЄ ШЛЯХ ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНОСТІ

Дата: 19.07.2019 14:35
Кількість переглядів: 78

 

 

 

 

Спільно із партнерами компаніями «Кодимаенерджи», Ecodevelop та Інститутом сталого розвитку, Тетіївська ОТГ розпочинає проект щодо створення на території громади біогазового комплексу за принципом державно-приватного партнерства. Презентації перших кроків проекту був присвячений круглий стіл «Біогазові проекти Тетіївської ОТГ: розв’язання екологічних проблем та залучення інвестицій», який відбувся 16 липня.
Сьогодні, більшість громад України мають власні стратегії розвитку, співробітники органів місцевого самоврядування пройшли навчання щодо проектного менеджменту в рамках чисельних міжнародних проектів, і наразі у них постала необхідність впровадження складних інфраструктурних проектів. Саме проекти із формування енергетичної достатності громади, використовуючи місцеві енергоресурси (переважно, агробіомасу у вигляді відходів), та спрямовані на зменшення енерговитратності об’єктів соціальної сфери, зможуть формувати енергонезалежність як самої громади, так і всієї країни.
Саме тому, громада із партнерами розпочала нелегкий шлях пошуку потенційних джерел відновлюваної енергії для власних потреб. Ними стали відходи ДП «Стадницький спиртовий завод» та рослинні рештки (пагони кукурудзи та солома) із місцевих агропідприємств, які шляхом анаеробного збражування будуть перетворені на біогаз, який, в свою чергу, стане основою для виробництва електричної та теплової енергії. Електрична енергія буде подаватися до мережі, а теплова – використовуватись для забезпечення потреб місцевої громади і підприємств у теплоносіях.
Розробку та будівництво біогазового комплексу буде здійснювати компанія Ecodevelop, що вже має діючий біогазовий комплекс у с. Бзів Київської області.
Інвестором проекту виступить компанія «Кодимаенерджи», що вже має діючі об’єкти зеленої енергетики і активно працює над консолідацією діяльності місцевих інвесторів та залученням зовнішніх інвестицій.
Координацію проекту здійснюватиме Інститут сталого розвитку, що відомий своїм проектом «Харківський енергетичний кластер», в рамках впровадження якого реалізовано енергонезалежність вже 3-х територіальних громад. Найвідомішим проектом є «Енергоефективне село» Веселе Харківської області.
В рамках заходу було підписано меморандум щодо розробки проекту біогазового комплексу між Тетіївською ОТГ, ТОВ «Кодимаенерджи», компанією Ecodevelop, ДП «Стадницький спиртовий завод» та Інститутом сталого розвитку.

Фото без опису Фото без опису

 Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь