Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

СПІЛЬНА НАРАДА ЩОДО ЗАПРОВАДЖЕННЯ ТАРИФІВ НА ПЛАТНІ ПОСЛУГИ ВТОРИННОЇ ЛАНКИ МЕДИЦИНИ ТЕТІЇВСЬКОЇ ЦРЛ

Дата: 14.01.2020 15:08
Кількість переглядів: 21

14 січня 2020 року в Тетіївській міській раді було продовжено нараду щодо запровадження тарифів на платні послуги вторинної ланки медицини Тетіївської лікарні.
Рішенням 42 сесії 7 скликання Тетіївської районної ради від 03.09.2019 №525-42-VII було затверджено тарифи на платні послуги Комунального підприємства «Комунальне некомерційне підприємство Тетіївська центральна районна лікарня» Тетіївської районної ради. Таке рішення зумовлене запровадженням реформи на вторинному рівні медицини (вузькопрофільні лікарі та стаціонарне лікування).
Зважаючи на соціальну напругу та численні звернення мешканців громади до міської ради, міський голова Руслан Майструк і провів спільну нараду, на яку були запрошені голова Тетіївської районної ради та в.о. голови райдержадміністрації. В ході наради, знайшовши шляхи спільного вирішення даного питання, присутні домовились, що тарифи в Тетіївській лікарні почнуть діяти з початком реформи на вторинному рівні медицини, старт якої відбудеться 1 квітня 2020 року. Тож впродовж І кварталу цього року Тетіївська центральна районна лікарня працює в звичному режимі і без запровадження платних послуг.
Що ж зміниться в медицині з 1 квітня 2020 року для пацієнтів? МОЗ України дає роз’яснення на своїй офіційній сторінці.
Вперше пацієнти отримають чітке розуміння, які безоплатні медичні послуги в рамках програми медичних гарантій їм нададуть. Також діятимуть зрозумілі та прозорі правила отримання медичних послуг за програмою медичних гарантій:
• Екстрена медична допомога. На екстрений випадок завжди приїздить швидка, пацієнт отримує допомогу. Національна служба здоров’я України (НСЗУ) оплачує екстрену медичну допомогу і госпіталізацію, коли вона необхідна. Екстрена допомога надається незалежно від того, чи є у вас декларація з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.
• Планова медична допомога. Ключ до отримання планової медичної допомоги — декларація з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром для дітей. Якщо у вас є декларація, це означає, що НСЗУ бачить вас у електронній системі і оплатить необхідні вам медичні послуги, які входять до програми медичних гарантій.
Щоб отримати планову медичну послугу, гарантовано оплачену НСЗУ, необхідно:
1. Мати електронне направлення від свого сімейного лікаря, терапевта, педіатра або вузькопрофільного лікаря.
2. Обрати заклад і лікаря, які вам подобаються. НСЗУ покриє певний перелік послуг у певному медичному закладі. І оплатить цю послугу закладу, де вона була надана.
3. Записатися на прийом.
4. Прийти у призначений час і отримати медичну послугу.
5. Якщо послуга була надана неякісно, лікар вимагав гроші — потрібно подати скаргу до НСЗУ. І зробити це легко - зателефонувати за номером 16-77.
Усі послуги, від яких залежить життя людини, увійдуть в програму медичних гарантій, тобто будуть для пацієнтів безоплатними. Платними будуть окремі медичні і немедичні послуги, наприклад, планова стоматологія для дорослих, оздоровчий масаж.
Послуги, що увійдуть у програму медичних гарантій, будуть безоплатними лише за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра. За медичні послуги без направлення доведеться платити самотужки.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь