Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІСТОРІЯ УСПІХУ – 2019. ТЕТІЇВСЬКА ОБ'ЄДНАНА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА

Дата: 10.10.2019 10:27
Кількість переглядів: 25

Мешкаці Тетіївської ОТГ розказують про найбільші здобутки та успіхи своєї громади у інфраструктурі, фінансовій сфері, сільському господарстві тощо.

Фінансовий портал Maanimo проводить масштабний проект «Історії громад: успіх-2019», присвячений реформі децентралізації. Ми хочемо розповісти найцікавіші історії успіху українських ОТГ і сьогодні публікуємо історію успіху Тетіївської ОТГ, що в Київській області.

Утворення Тетіївської міської ОТГ Київської області  відбулося 14 вересня 2017 року в процесі децентралізації влади. До її складу увійшли 20 населених пунктів: 1 місто та 19 сіл –  м. Тетіїв, с. Бурківці, с. Голодьки, с. Горошків, с. Ріденьке, с. Дзвеняче, с. Тарасівка, с. Дібрівка, с. Дубина, с. Михайлівка, с. Перше Травня, с. Ненадиха, с. Росішки, с. Скибинці, с. Стадниця, с. Степове, с. Тайниця, с. Черепин, с. Черепинка, с. Григорівка.

На початок 2019 року в Тетіївській громаді проживало 21732 мешканця (із них 13367 осіб міського населення). Площа громади складає 443,2 кв. км. і на сьогодні це більше площі таких великих міст України як Харків чи Дніпро.

Майструк Руслан Володимирович

Майструк Руслан Володимирович, з 10 жовтня 2010 року являюсь Тетіївським міським головою. Народився 7 жовтня 1980 року в місті Тетієві. В 2003 році отримав повну вищу освіту за спеціальністю агрономія та здобув кваліфікацію вченого агронома. В період з 2003 по 2005 рік працював в Тетіївській районній державний адміністрації на посаді провідного спеціаліста відділу ринкових відносин, маркетингу продукції рослинництва, управління сільським господарством та продовольством. З березня 2005 року по листопад 2010 року – виконавчий директор ТОВ «ТАК-Агро».

В 2012 році стажувався в США по програмі Open World, яка фінансувалася американським Конгресом. Під час стажування вивчав систему управління США, починаючи із Капітолію та Білого Дому, закінчуючи штатним устроєм та міським. В 2013 році закінчив «Українську школу політичних студій», від якої представляв Україну на Всесвітньому форумі демократії у Страсбурзі. Також в цьому ж році я став випускником Академії лідерства.

В 2015 році вдруге обраний міським головою Тетієва. В грудні 2017 року втретє обраний Тетіївським міським головою (головою Тетіївської міської об’єднаної територіальної громади).

Являюся віце-президентом та засновником Міжрегіональної федерації фул-контакт карате, віце-президентом Федерації сокарате України, віце-президентом та засновником Київської обласної федерації біатлону та віце-президентом Київської обласної федерації з веслування на байдарках та каное.

Перші кроки зі створення об’єднаної громади розпочалися з ініціативи Тетіївського міського голови ще 14 травня 2015 року.  Майже через 2,5 роки, 14 вересня 2017 року  відповідним розпорядженням №490 голови Київської обласної державної адмінінстрації.

Взявши на себе відповідальність, громада самостійно планує та сприяє місцевому економічному розвитку; вирішує питання розвитку та утримання інфраструктури об’єднаної громади, планування розвитку території громади, питання забудови території громади, благоустрою територій, житлово-комунальних послуг; утримання об’єктів комунальної власності; функціонування сфер соціальної допомоги, первинної охорона здоров’я та швидкої медичної допомоги, середньої, дошкільної та позашкільної освіти; культури та фізичної культури й спорту, охорона правопорядку (муніципальна варта); самостійно управляє пасажирськими перевезеннями на території громади.

За період існування Тетіївська ОТГ має свої досягнення.

  1. Створено Центр надання адміністративних послуг у партнерстві з U-lead з Європою;
  2. Придбано автомобіль по ремонту доріг, що працює за сучасним струменево-ін’єкційним методом;
  3. Створено інклюзивно-ресурсний центр;
  4. Створено службу перевезення людей на візках та придбано автомобіль для перевезення людей з особливими потребами;

Фото без опису

  1. Перемога в проектах і конкурсах:
  2. Проект «Цифрова громада»;
  3. Проект «Смарт Громада – Створюємо разом». Агенція, інноваційного, сталого розвитку та ресурсоефективності;
  4. Перший раунд фази впровадження програми “U-LEAD”;
  5. Проект “Є-рішення для громад”;
  6. Перемога в конкурсі КиївСмартСіті в номінації «Відкрите інноваційне місто».

В планах на наступний рік є:

  • Поетапна реалізація проекту з реновації центральної частини міста Тетіїв;
  • Реалізація інвестиційного проекту із встановлення сонячної електростанції;
  • Термомодернізація міських шкіл;
  • Реалізація проекту зі сортування сміття.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь