Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ МЕШКАНЦІВ ПОЛІСЬКОГО РАЙОНУ ПІД ЗАГРОЗОЮ ЧЕРЕЗ ПАЛАЮЧИЙ ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ ЛІС – ЕНЕРГЕТИКИ ДТЕК ВЖИВАЮТЬ ПРЕВЕНТИВНІ ЗАХОДИ

Дата: 07.04.2020 16:02
Кількість переглядів: 19

Київська область, 07 квітня 2020

У Чорнобильській зоні відчуження в районі села Володимирівка вже третю добу горять ліси. Мешканці сіл Рагівка, Мар`янівка, Луговики, Зірка, Зелена Поляна потерпають від сильного задимлення. Енергетики ДТЕК вживають превентивні заходи, аби уникнути можливе знеструмлення клієнтів Поліського району Київської області, що межує з палаючим лісом.

«ДТЕК піклується про своїх клієнтів, тому спеціалісти Іванківського районного підрозділу вже третій день поспіль роблять все необхідне, щоб уникнути можливе знеструмлення Поліського району області. Сьогодні було проведено ряд заходів, які забезпечать надійне живлення для 2398 клієнтів району. Енергетики наразі знаходяться напоготові та слідкують за ситуацією», - зазначив генеральний директор Київобленерго Віталій Шайда.

Щоб призупинити можливе розповсюдження вогню поблизу підстанцій 35/10 «Максимовичі», яка живить 10 населених пунктів та підстанції 35/10 «Радинка», що обслуговує 7 населених пунктів, енергетики провели спеціальне перекопування землі та прибрали суху траву з територій підстанцій.

За два тижні на Київщині почастішали аварійні відключення через підпал трави і падіння дерев на лінії електропередачі. В компанії вже зафіксували вісім таких випадків у 5 районах.

Неконтрольоване займання сухого листя та трави може спричинити нагрівання проводу і, як наслідок, призвести до його обриву та пошкодження електрообладнання. А це реальний ризик не тільки для надійного електропостачання, а й загроза життю і здоров’ю людей. Біля ліній електропередачі та трансформаторних підстанцій категорично забороняється розводити багаття, спалювати стерню, залишати легкозаймисті матеріали та складати сміття. Винуватці пожеж будуть нести цивільну, адміністративну, а в низці випадків і кримінальну відповідальність за завдану матеріальну шкоду, а також за створення загрози життю та здоров’ю людей.

Київобленерго нагадує про необхідність дотримуватися правил електробезпеки:

- не наближатися до обірваного проводу ближче, ніж на 8-12 метрів і ні в якому разі не торкатися його;

- не намагайтесь самостійно відновити електропостачання. Роботи по відновленню електропостачання повинні виконувати лише фахівці компанії;

- при виявленні будь-яких пошкоджень електроустановок повідомте фахівців районних підрозділів або за телефоном кол-центру (044) 459-07-40(067) 495 70 40.

 

Довідка

ДТЕК Мережі розвиває бізнес з розподілу електроенергії та експлуатації електромереж в Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій і Одеській областях. Підприємства обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ДТЕК – найбільший приватний інвестор в енергетику України.

Група розвиває бізнеси з видобування природного газу та вугілля, відновлюваної та теплової генерації електроенергії, розподілу та постачання електроенергії електромережами, постачання електроенергії клієнтам, впровадження енергоефективних рішень, зарядці електромобілів.

У 2019 році капітальні вкладення ДТЕК становили 23 млрд грн, податкові відрахування – 23,4 млрд грн. У ДТЕК працюють 70 тис. співробітників.

100% компанії належить SCM Limited. Кінцевим бенефіціаром є Рінат Ахметов.

Відділ комунікацій

ПрАТ «Київобленерго»

Тел.: (044)4928300

E-mail:  press_koe@koe.vsei.ua

 

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь