Тетіївська міська рада
Київська область, Білоцерківський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ЦЕЙ ДЕНЬ СТАВ ДЛЯ ПЕРШОКЛАСНИКІВ НЕЗАБУТНІМ

Дата: 12.01.2017 13:57
Кількість переглядів: 40

  Непомітно промайнули шкільні канікули, і знову Першовересень  покликав за парти учнів, що стали дорослішими на цілий рік. У всіх школах району відбулися урочисті заходи, присвячені Дню знань. Та, звичайно, найбільш хвилюю чим і незабутнім цей день став для дітей, що вперше переступили шкільний поріг. У нинішньому навчальному році в районі сіли за парти 304 першокласники.

  Окрім традиційних шкільних лінійок, для них було проведене загальнорайонне свято "Дай руку першокласнику". На дитячому майданчику в міському парку зібралися школярі, їх батьки, вчителі, та в центрі уваги були "винуватці свята" - першокласники усіх шкіл району.

  Під урочисті звуки маршу у виконанні духового оркестру районного Центру позашкільної освіти, проходячи під вишитими рушниками, одинадцятикласники привели першачків на святково прикрашений майданчик, пов'язали їм стрічки.

   На сцену тим часом піднялися почесні гості - голова райдержадміністрації І.І.Миколюк, голова районної ради О.В. Варін, завідуюча секцією організаційної та кадрової роботи Київської облдержадміністрації О.А.Лещенко, перший заступник голови РДА В.В.Лисиця, заступник голови РДА С.В.Строянівський, заступник голови районної ради В.Є.Катков, начальник районного відділу освіти І.І.Прибиш, голова благодійного фонду Руслана Голуба Євгенія Первой, благочинний Тетіївського району митрофорний протоієрей Василій Волянкж та інші. 

   Усім гостям одинадцятикласники вручили маленькі дзвоники на згадку про те, що вони теж колись були першокласниками. Ведучі Світлана Каткова, Катерина Покойовець, Микола Лисиця та Анна Щербатюк розпочинають урочистості. Учні міської школи №4, одягнуті в форму почесної варти, пронесли вздовж колон школярів Державний прапор, пролунав гімн України. Після цього кращим учням шкіл доручили покласти квіти до підніжжя Меморіалу Слави, до пам'ятників героям Коліївщини та жертвам Голодомору.

   До вітального слова було запрошено голову райдержадміністрації І.І.Миколюка. Він розповів, що свято відбулося за сприяння голови Київської облдержадміністрації А.Й.Присяжнюка, благодійного фонду «Майбутнє будуємо разом. Сергій Кацуба» і благодійного фонду Руслана Голуба. І.І.Миколюк привітав із Днем знань усіх учнів, їхніх батьків, педагогічних працівників, та передусім - наймолодших школяриків. Він побажав першокласникам здоров'я; щастя, старанності на уроках, щоб вони завжди приносили радість своїм батькам і наставникам. Приєднався до щирих побажань на адресу "винуватців свята" і голова районної ради О.В. Варін. Завідуюча сектором облдержадміністрації О.А.Лещенко привітала всіх присутніх на святі від імені губернатора області А.Й.Присяжнюка, розповіла про те, що зроблено нині в галузі освіти Київщини та про плани на майбутнє, а також вручила районному відділу освіти подарунок - цифровий фотоапарат.  

    Виступи гостей свята перемежовувалися з номерами художньої самодіяльності у виконанні ансамблів "Білі янголята", "Домисольки", танцювального колективу "Сузір’я", Насті Крохмальної та інших юних артистів.

   Слід відзначити також, що автором віршів, які пролунали на святі, а також на серпневій педагогічній конференції, була С.В.Кравченко, заступник директора з виховної роботи Денихіврької ЗОШ.

    У гості до першокласників завітали і казкові герої - Буратіно (цю роль чудово виконав Максим Семерун) та його друзі. Вони і загадували дітям загадки про школу, розгадавши які, ті отримали чарівний ключик, щоб відкрити двері до Країни Знань.

    Дуже хвилюючим і зворушливим був виступ наймолодших школяриків, котрі у віршованих рядках висловили свої мрії та враження про шкільне життя. Від імені одинадцятикласників до них звернулася президент районної організації учнівського самоврядування РОСТ Катерина Покойовець. Вона привітала нову шкільну зміну, побажала першокласникам вдалих уроків, вірної дружби, поваги до старших, що вони гідно несли звання учнів. Першокласники проголосили урочисту обіцянку школяра, після чого їм вручили символічний факел знань. Благословив наймолодших учнів на початок навчання та окропив їх свяченою водою благочинний Тетіївського району митрофорний протоієрей Василій Волянюк.

   Усім першокласникам було вручено подарунки від благодійного фонду "Майбутнє будуємо разом. Сергій Кацуба" та депутата обласної ради РТ.Голуба. Одним із найбільш яскравих моментів свята стала мить, коли діти загадали бажання та випустили в небо яскраві повітряні кульки. Потім для них  пролунав перший шкільний дзвінок. Для першокласників було накрито солодкий стіл за сприяння благодійного фонду «Майбутнє будуємо разом/Сергій Кацуба».

   Також на всіх гостей свята чекав святковий концерт у виконанні вихованців гуртка естрадного співу РЦПО (керівник Н.О. Чоповська) та танцю "Сузір’я" РЦПО (керівник Т.В.Тимчук). У парковій зоні проводилися конкурси та розваги для дітей. Так, переможцями конкурсу на кращий малюнок на асфальті стали учениця 9 класу П'ятигірської ЗОШ Катерина Макогон (1 місце), учениця 6 класу Тетіївського НВК Тетяна Ні щук та учениця 4 класу Тетіївського НВК Світлана Скорик (2 місце), учень 2 класу Тетіївського НВК Олег Гергщіь (3 місце).

   У конкурсі квітів в номінації «Композиції» перше місце зайняв Тетіївський НВК, друге - міська ЗОШ №4, третє - Галайківське НВО. У номінації на кращий букет перше місце завоювало Скибинецьке НВО, друге - Галайківське НВО, третє - Дзвеняцьке НВО.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису

 

Леся ІВАНЧЕНКО

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь